Kleuteruniversiteit dagritmekaarten

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 6,95

Auteur: Ruth Wielockx

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150080 Categorieën: ,

Beschrijving

Met trots presenteren wij digitale dagritmekaarten van Kleuteruniversiteit. Een set van veertig originele kaarten gemaakt door auteur en illustrator van kinderboeken, Ruth Wielockx.

Dagritmekaarten geven kinderen houvast, zo weten ze welke activiteiten er op een dag aan bod komen. Daarnaast voorkomt het dat ze jou constant vragen wat er gaat gebeuren. Een bijkomstig doel is dat kinderen leren dat tijd verstrijkt, dat sommige activiteiten langer duren dan andere, en zijn ze passief en actief bezig met begrippen als ervoor, erna, eerste, laatste.

De dagritmekaarten in dit document worden aangeboden in twee formaten: één per pagina en twee per pagina, zodat je ze kunt afdrukken op het formaat dat je zelf wilt. De kaarten in deze set zijn:

bibliotheekbezoek, buiten spelen, dansen, digibord (werken met, tv kijken), drama, drinken en eten, Engelse les, Franse les, Friese les, gymmen, gymmen met groot materiaal, gymmen met klein materiaal, in de kring, inloop, kleine kring, knutselen, kookles, lunch / overblijven, muziekles, naar huis, opruimen en schoonmaken, optreden, poppenkast, rekenen, religie / moraal, schooltuin, schrijfdans, schrijven, spelen, tekenen, toiletbezoek, tv kijken, uitstapje, verjaardag vieren, verkeer, verrassing, voorlezen, wandelen / buitenactiviteit, werken, werken en spelen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

65

Lestype

Voorbeeldkaarten

Auteur

Ruth Wielockx

3 beoordelingen voor Kleuteruniversiteit dagritmekaarten

 1. Dieke (geverifieerde eigenaar)

  Wij hadden erg verouderde, zelfgemaakte kaarten hangen in de klas, die aan vervanging toe waren. En zeg nou zelf, van deze kaarten word je toch hartstikke vrolijk? De kinderen vinden ze geweldig! Ze zijn duidelijk en zien er erg mooi uit. Er zijn voldoende verschillende kaarten voor alle activiteiten.
  Nu is het wachten op planbordkaartjes van Ruth Wielockx, dan is het een mooi geheel!

 2. M (geverifieerde eigenaar)

  Wij hadden erg verouderde kaarten. Nu gebruik ik de kaarten van kleuteruniversiteit. De kinderen vinden ze erg mooi.
  De kinderen hoeven er niet aan te wennen.
  Sommige kaarten mis ik nog wel, maar dat zijn lessen die niet op elke school worden gegeven.

  Groetjes Nathalie

 3. Sigrid Olivier

  Ik zocht roosterkaartjes voor groep 3 en toen ontdekte ik dat de dagritmekaarten van Kleuteruniversiteit in 2 formaten worden aangeboden. Voor kleuters zijn de grote platen op A4 ideaal, maar ik vond voor groep 3 de kleinere kaarten weer handiger. Ik miste eigenlijk geen enkel plaatje. Sommige plaatjes heb ik wel gebruikt voor een ander vak dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat is zo heerlijk aan de spullen van Kleuteruniversiteit: volop ruimte voor eigen inbreng.

  Ik gebruik ook de maandkaarten en dagkaarten van Kleuteruniversiteit en zo vormt het een mooi geheel op mijn bord in de klas.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…