Kleuteruniversiteit themakaarten

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 3,95

Auteur: Ruth Wielockx

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150101 Categorieën: ,

Beschrijving

Met trots presenteren wij de digitale themakaarten van Kleuteruniversiteit. Een set van 48 kaarten gemaakt door auteur en illustrator van kinderboeken, Ruth Wielockx.

Met deze kaarten kun je aangeven met welk thema je in de groep bezig bent, om ouders te informeren. Laat de kinderen ook eens kiezen met welk thema ze aan de slag willen. Leg een aantal of alle kaarten neer en geef elk kind een fiche. Ze leggen deze neer bij welk thema zij het liefst in de klas willen uitvoeren.

Daarnaast zijn er verschillende spelmogelijkheden. Wanneer je de kaarten twee keer afdrukt, kunnen de kinderen memo of lotto spelen. Laat ze de kaarten sorteren op beginklank, hoeveelheid lettergrepen of op een bepaalde eigenschap, bijvoorbeeld beroepen of dieren. Leg vier kaarten, bijvoorbeeld de seizoenen, bij elkaar en vraag waarom ze denken dat deze bij elkaar horen.

De themakaarten in dit document worden aangeboden in twee formaten: één per pagina en twee per pagina, zodat je ze kunt afdrukken op het formaat dat je zelf wilt. De kaarten in deze set zijn:

afval, baby, beroepen, boeken (2x), boerderij, bouwen, circus, dieren, dinosaurus, eten en drinken, feest, gezondheid, grootouders, halloween, heksen, herfst, indianen, kermis, kerst, kinderboekenweek, koningsdag, kunst, lente, lichaam, moederdag, nationale voorleesdagen, natuur en techniek, onder water, pasen, piraten, reizen, ridders, robots, ruimte, school, seizoenen, sinterklaas, sport, sprookjes, tijd, trouwen, vaderdag, verkeer, vervoer, water, winkel, winter, zomer.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

79

Lestype

Voorbeeldkaarten

Auteur

Ruth Wielockx

2 beoordelingen voor Kleuteruniversiteit themakaarten

  1. Nathalie Vermeule

    Bij elk thema een nieuwe themakaart van kleuteruniversiteit? Dan moet je dit pakket zeker aanschaffen.
    De plaatjes op de themakaarten zijn hetzelfde als die bij de projecten gebruikt worden. Het spreekt de kinderen veel aan. Als je dit plaatje op het bord hangt worden ze elke dag herinnert aan het thema.

  2. Sigrid Olivier

    Dit is nog eens handig. Bij ieder thema kun je zo de bijpassende themakaart uitprinten. Op de deur van mijn klaslokaal hangt nu aan de buitenkant (voor de ouders) en aan de binnenkant (voor de kinderen) een kaart met een afbeelding van het thema. Zo is het meteen voor iedereen zichtbaar welk thema aan de beurt is. Dit is ontzettend duidelijk en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. De kaarten zijn ook erg handig voor op de zogenaamde ‘datamuur’.

    Ik vind het fijn dat Kleuteruniversiteit verschillende materialen in dezelfde stijl heeft. Ik maak gebruik van de dagritmekaarten, de naamkaartjes, de lesdoelkaarten en de themakaarten. Heel mijn lokaal in de stijl van Kleuteruniversiteit; zo is het een mooi en rustig geheel. Aanrader!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…