Kom uit die kraan!

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 5,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150098 Categorieën: ,

Beschrijving

Bart is dol op de bouw.
Op een dag kruipt hij onder het hek door, bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan.
Hij wordt beloond met een bouwhelm, hoe kan dat?

In dit project leren de kinderen van alles over de bouwplaats aan de hand van het prentenboek ‘Kom uit die kraan!’ van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Hoeken, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Samenleving en maatschappij, Schrijven, Tellen, Verhalen, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

49

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

1 beoordeling voor Kom uit die kraan!

  1. marissa.bus

    Het project ‘Kom uit die kraan!’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad, waarbij de kinderen van alles leren over de bouwplaats. Het avontuur begint met een brief van de hoofdpersonage Bart die de kinderen een checklist geeft met allerlei opdrachten. Wanneer de opdrachten over de bouw allemaal zijn volbracht, mogen de kinderen écht een bezoek brengen aan de bouwvakkers. Een betere fundering voor betekenisvol onderwijs is niet te bedenken! Het project leefde meteen bij de kinderen. Er werden materialen van thuis meegenomen voor de thematafel, tekeningen gemaakt van bouwvakkers, maquettes geknutseld en hijskranen gebouwd in de bouwhoek. Voordeel van dit project is dat het boordevol opdrachten staat die een beroep doen op de verschillende leergebieden, maar er voldoende ruimte is voor je eigen creativiteit en de inbreng van de kinderen. Het uitstapje naar de bouwvakkers was een doel om samen te bereiken en werkte heel motiverend. Ik zou daarom zeker aanraden om het project ook dusdanig af te sluiten. Het is zeker haalbaar om te organiseren; zo ben ik met 30 kleuters naar de vakmannen in de woonwijk geweest die kozijnen aan het vervangen waren. Veilig én in de directe leefomgeving van de kinderen! Een project dat draait om doen, zijn en vooral beleven. De kinderen zullen het niet snel vergeten. Met dit project sloeg ik spijkers met koppen!

Een beoordeling toevoegen