Lars de kleine ijsbeer

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 7,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20160072 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Lars, de kleine ijsbeer, drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld en komt in een land waar alles groen is.

Drijf mee met Lars, op weg naar een groot avontuur! Dit pakket bevat reken- en taalactiviteiten, een Engelse les, natuur- en technieklessen, een creatieve opdracht en een bewegingsles bij het boek ‘Een ijsbeer in de tropen’ van Hans de Beer. Met deze activiteiten kun je zeker twee weken aan de slag.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

,

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Aantal pagina's

Uitgeverij prentenboek

De Vier Windstreken

1 beoordeling voor Lars de kleine ijsbeer

  1. Waardering 5 uit 5

    Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

    Ik heb dit project uitgevoerd op het moment dat het nog winter was, maar ook al weer wat aan het aflopen was. Dit vond ik persoonlijk het fijnst, omdat het project dan wel over een ijsbeer gaat, maar niet per se over de winter. Kleine ijsbeer gaat op pad met zijn vader en komt dan per ongeluk in de tropen terecht. Het verschil tussen de beide klimaten is de kinderen nu duidelijker. ‘Er zijn landen waar het altijd koud is, maar ook landen waar het altijd warm is, hè juf?’ Was een uitspraak van een leerling aan het einde van het project.
    Het verloop van de activiteiten gaat in dezelfde volgorde als het boek; je begint op de noordpool, dan de tropen en daarna weer onderweg naar huis. De leerlingen moeten ijsschotsen bouwen aan de hand van een plattegrond. En kijken achter welke ijsschots kleine ijsbeer zich kan verstoppen, maar past papa daar ook achter? Ze maken een sneeuwwandeling door te rijmen en tellen terug tot de ijsschotsen zijn afgebrokkeld. Ook zit er een erg leuke natuur- en techniek les in waarbij de leerlingen ontdekken dat ijs eigenlijk bevroren water is. Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat mijn leerlingen zo enthousiast zouden zijn. Ze kwamen zelf met ideeën, waaronder op het digibord kijken waar kleine ijsbeer wel niet langs is gekomen.

Een beoordeling toevoegen