Lente – Benji en de gigagrote pompoen

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180013 Categorieën: , ,

Benji wil uit kleine zaadjes een gigagrote pompoen laten groeien. Hij plant de zaadjes, geeft water, wacht, geeft water, wacht …

Ga met Benji mee naar buiten! Dit vrolijke lenteproject bevat taal- en rekenactiviteiten, een dans- en bewegingsactiviteit, activiteiten voor natuur en techniek, een les Engels en suggesties voor de hoeken bij het boek ‘Benji en de gigagrote pompoen’ van Alan C. Fox en Eefje Kuijl. Met dit project kun je vier weken aan de slag.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Dans en beweging, Engels, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Koken, Letters, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sport en spel, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Woordenschat

Lespakket

Clavis

1 beoordeling voor Lente – Benji en de gigagrote pompoen

1. Agnes Zuiderveen

Ik wilde dit schooljaar eens iets anders dan ik de afgelopen jaren heb gedaan tijdens het thema lente. Toen ging het voornamelijk over dieren in de lente. Dit project paste precies bij wat ik voor ogen had. Ik wilde de focus leggen op de tuin, je gaat immers in de lente de tuin in. We hebben het de afgelopen weken veel over de tuin gehad. We weten nu hoe bloemen en pompoenen bloeien en dat gaat echt niet zo snel als sommige kinderen dachten. We hebben over seizoenen geleerd en weten nu hoe we goed voor een plant moeten zorgen. Maar we zijn ook aan het rijmen geweest, we hebben woorden in stukken gehakt en weer aan elkaar geplakt, we zijn aan het synchroon tellen geweest en we hebben veel gemeten. Vooral dit laatste was een succes bij de kinderen. Het werd een stuk makkelijker voor ze nu het visueel gemaakt werd met planten, wormen en pompoenen.
    De natuur en techniek lessen vonden we erg leuk. We zijn zelf aan het zaaien geweest en hebben daarna de groei van de planten bijgehouden. Ook hebben we iedere dag gekeken naar het weer en bespraken we of dit weer goed was voor de planten of niet.
    De Engelse les was ook een succes. De kinderen zijn graag bezig met de Engelse taal. Ze weten nu verschillende groentes in het Engels te benoemen.

Met het project kun je makkelijk een aantal weken over het thema werken en de kinderen leren heel wat over een groentetuin.