Leonardo da Vinci – plusproject

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170008 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Leonardo werkt aan zijn boek vol tekeningen. Kijk er maar eens in.
Met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3 heeft iedereen het naar zijn zin!

Maak kennis met Leonardo da Vinci en zijn meesterwerken. Dit project is bedoeld voor kinderen uit de kleutergroep én uit groep 3. Samen leren zij tijdens creatieve opdrachten en reken- en taalactiviteiten meer over het leven van Leonardo. Het project is geschreven bij het AVI-boek ‘Het boek van Leo‘ van Arend van Dam en Alex de Wolf.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Cijfers, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Waarneming, Woorden en zinnen

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

46

Uitgeverij prentenboek

Unieboek spectrum

1 beoordeling voor Leonardo da Vinci – plusproject

 1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Wat een verdieping en uitdaging zit er in dit project. Met recht mag dit een plusproject worden genoemd. Ik heb dit project gedaan met de leerlingen uit groep 2 en 3 die extra uitdaging konden gebruiken (aan het eind van het schooljaar). Zelfs aan het eind van het schooljaar was er voor allemaal nog voldoende uitdaging te vinden in dit project. Heel leuk was dat het project geschreven is bij een boek dat zeker groep 3 leerlingen al zelf kunnen lezen. Dit verhoogde de betrokkenheid enorm. Daarnaast is het leuk dat het een leesboek is maar toch ook informatief.

  De opdrachten waren heel erg afwisselend. De kinderen vonden het heel leuk dat ze aan het eind van iedere activiteit een cijfer kregen. Al hadden ze nog geen idee wat ze daar allemaal mee konden en moesten doen. Juist dat maakte ze nieuwsgierig en zorgde dat ze steeds een nieuwe opdracht wilde doen.

  De opdracht met het pijltjes gooien en het optellen van getallen maakten we nog leuker door de sommen met stabilo woody 3in1 op tafel te schrijven. De allerleukste opdracht vonden de kinderen de opdrachten waarbij ze vliegtuigjes gingen vouwen. Deze vliegtuigjes hebben nog lang door de klas gevlogen. Ze waren echt verbaasd over hoe ver de vliegtuigen kwamen. Zelf als juf vond ik de opdracht waarbij we zelf verf gingen maken echt geweldig. Ik was verbaasd hoe simpel dit was en hoe mooi de kleuren werden.

  Het is echt een super leuk plusproject dat past bij verschillende reguliere projecten. Ik werkte tijdens dit project ook aan het project gewonnen (verkeer) maar je kunt ook werken rondom kunst om het bij elkaar aan te laten sluiten.

  Met dit project weet je zeker dat je de kinderen in je klas voldoende uitdaging, verdieping en verbreding geeft! De kinderen werken heel gemotiveerd aan de verschillende opdrachten en leren heel veel nieuwe vaardigheden!

Een beoordeling toevoegen