Mag ik meedoen?

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteurs: Bianca Antonissen en Jeroen Schipper

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180017 Categorieën: ,

Beschrijving

Mag ik meedoen? Eend wil bij de club, want je kunt nooit genoeg vrienden hebben! Maar met welk dier mag hij meedoen?

Bij de start van een nieuw schooljaar krijgen de kinderen voldoende tijd elkaar te leren kennen en vriendschappen te sluiten. Met dit project heb je een ruim aanbod voor taal, rekenen, sociale en emotionele ontwikkeling en meer. Geschreven bij het boek ‘Mag ik meedoen?’ van John Kelly en Steph Laberis. Dit lespakket bevat ook een bijpassend origineel liedje (met tekst, muzieknotatie en een instrumentale versie) van Jeroen Schipper in MP3 formaat.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen, Jeroen Schipper

Lesdoel

Auditief geheugen, Filosoferen, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Schrijven, Sociaal emotioneel, Tellen, Verhalen, Visueel geheugen, Vormen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Aantal pagina's

61

Uitgeverij prentenboek

Veltman

2 beoordelingen voor Mag ik meedoen?

 1. Jamilla (geverifieerde eigenaar)

  -Een onwijs gaaf project-

  Ken jij die boeken van John Kelly al? Die boeken zijn heel gaaf en leren de kinderen eigenlijk ook iets op sociaal-emotioneel gebied. Tenminste… als je het boek goed bespreekt en verwerkt met de kinderen.
  John Kelly schreef ook het geweldige boek “de leeuw in de muis” en nu dus “mag ik meedoen?”.

  Het verhaal en de illustraties van “mag ik meedoen?” zijn fantastisch. Eend wil meedoen met een club, maar wordt elke keer afgewezen. Uiteindelijk bedenkt hij een slim plan, zodat hij er wel bij hoort.

  Maar waar ik ook onwijs enthousiast over ben is het project dat juf Bianca maakte n.a.v. dit boek. Een project waarmee je dit boek nog beter kan verwerken.

  In het project leren de kinderen praten over vriendschap en leren ze dat het veel leuker is als iedereen mee mag doen.
  Ze leren het super leuke clublied dat Jeroen Schippers heeft geschreven.
  Ze leren een ritme spelen.
  Ze leren over en werken met kleuren en vormen.
  Ze leren een stevige constructie bouwen.
  Ze moeten samenwerken om puzzels op te lossen.
  Ze leren over patronen.
  Ze leren en praten over emoties
  En nog veel meer!!!

  Het project is zo breed en divers en je kan er alle kanten mee op. Ook eigen inbreng is zeker mogelijk en gedurende het project bedacht ik ook steeds meer ideeën. Ik was enthousiast, maar de kinderen ook!

  Het is een super leuk project wat past bij deze kinderboekenweek, maar wat ook heel handig kan zijn in de gouden weken. De eerste weken van een schooljaar. Juist door dit verhaal en door de opdrachten leren de kinderen dat het leuker is als iedereen mee mag doen en leren ze samenwerken.

  Dit project is een echte aanrader en ik hoop dat jullie er net zo veel plezier aan beleven.

 2. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Wat een leuk project voor de start van het schooljaar! Of als in jouw klas de vraag speelt “Mag ik meedoen?”. Ik heb dit project gedaan tijdens de start van het schooljaar en nu een aantal weken verwijzen de kinderen nog steeds naar de titel van het project en het boek “Mag ik meedoen?”. Maar eigenlijk speelt dit onderwerp toch altijd in elke kleuterklas? Dit project is dan ook op ieder moment heel goed in te zetten en niet seizoensgebonden!

  Dit project zit naast verschillende taal- en rekenactiviteiten boordevol met sociaal-emotionele opdrachten. De kinderen oefenen met samen spelen, samen werken en luisteren naar elkaar. De leukste activiteit vonden de kinderen de muziekles.Het liedje blijft echt in je hoofd hangen en de tekst zongen de kinderen zo mee. De opbouw van de muziekles met het eerst klappen van verschillende ritmes en dat die zinnen later terugkomen in het liedje vonden de kinderen heel erg leuk.

  Het project heeft een planning voor 3 weken, als je meerdere kringactiviteiten per dag inplant dan is het mogelijk om alle activiteiten in 2 weken te doen. Ik heb 2 weken met dit project gewerkt en voor de start van het schooljaar was dat zo voldoende.

  De kinderen waren tijdens dit project heel enthousiast en betrokken. De activiteiten worden op meerdere niveau’s beschreven en je kunt ze makkelijk aanpassen aan het niveau van jouw groep. Een heel leuk project dat zeker past binnen de belevingswereld van een kleuter!

Een beoordeling toevoegen