Met opa in het donker

(5 klantbeoordelingen)

Vanaf: 6,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160029 Categorieën: ,

Beschrijving

Vannacht logeren de kinderen bij oma en opa. Gezellig samen op de grote zolder. Oma is er niet, dus zal opa voor hen zorgen. Dat kan hij best. Ja toch?

Ga mee logeren bij oma en opa. Speel verstoppertje met opa en heb veel plezier! Dit pakket bevat reken- en taalactiviteiten en drie gezelschapsspelletjes voor de Kinderboekenweek 2016 bij het thema ‘Voor altijd jong’. Hier kun je twee weken mee aan de slag. De activiteiten zijn geschreven bij het boek ‘Met opa in het donker’ van Stefan Boonen en Marja Meijer.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

65

Lesdoel

Auditief geheugen, Hakken plakken, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Tijd, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

5 beoordelingen voor Met opa in het donker

 1. Fabine (geverifieerde eigenaar)

  Wat een leuk project is dit! Een veelzijdig project met veel verschillende activiteiten waarbij aan veel verschillende doelen wordt gewerkt. En helemaal in de belevingswereld van de kinderen! Opa en oma waren al het onderwerp van gesprek in onze klas (we hebben veel oppas-opa’s en -oma’s), maar na dit project helemaal!

  De activiteiten spreken aan en sluiten aan bij het niveau. Bij tellen en getalbegrip wordt er bijvoorbeeld tot 7 geteld. Maar niet zomaar, je springt 7 keer, stampt 7 keer, zoekt 7 voorwerpen en nog meer! Ook als je al lang tot 7 kunt tellen, is de activiteit toch leuk. Voor sommige andere activiteiten staan er tips bij om het een stapje moeilijker te maken.

  Met dit project wordt de kinderboekenweek zeker een succes!

 2. Anique (geverifieerde eigenaar)

  Leuk project voor de Kinderboekenweek in 2016! Nodig een opa uit om het project mee te starten. Vervolgens kun je aan de slag met allerlei leuke taal- en rekenactiviteiten. Na elke activiteit kunnen de kinderen op zoek gaan naar een puzzelstukje. Lukt het de kinderen om ze allemaal te vinden? Maak de puzzel compleet!

 3. Jola (geverifieerde eigenaar)

  Als aanvulling op de andere twee reviews..

  Mijn hart maakte een sprongetje toen ik zag dat naast de kringactiviteiten er ook een hoop spelletjes worden aangeboden! Er worden genoeg spelletjes aangeboden om een spelletjescircuit met de kinderen te doen, ik ben helemaal enthousiast.

  Lang leve het spelend leren met Kleuteruniversiteit!!

 4. Cynthia

  Dit project was veelzijdig! De kinderen waren enthousiast en vonden de activiteiten leuk om te doen. Het zoeken van het puzzelstukje was een leuke toevoeging.
  De kinderen kunnen het boek helemaal navertellen én de activiteiten vertellen die bij een bepaalde bladzijde horen. De activiteit met de zaklamp was de favoriet!!

 5. Berni (geverifieerde eigenaar)

  Alweer zo’n geweldig project. Wij hebben het gebruikt tijdens de kinderboekenweek. Het puzzelstukjes zoeken was super leuk. En wij verdienden er een prachtig prentenboek mee. De grote klok op de grond met de kinderen als kleine wijzer was echt een topper. Maar ook de spelletjes zijn erg leuk en voor alle kinderen te gebruiken. Het project leeft echt en sluit goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Bij “een plekje op zolder” hebben we de rasters van bouwplan gebruikt. Het werken met de zaklamp was echt een vondst. De kinderen in onze klas waren zo betrokken bij de oefeningen die we hier mee deden! Bedankt voor dit project.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…