Musical Kerst met Wouter en Mieke

Auteurs: Janneke van Kammen en Liesbeth van den Berg

Zet op verlanglijst
SKU: KU20150107 Categorieën: ,

Geef een geweldige voorstelling met liedjes tijdens de kerstviering!

Deze musical is gebaseerd op het kerstverhaal van Wouter en Mieke uit het boek ‘Nog één nachtje slapen … feest!’ van Jacques Vriens. Voor de uitvoering van de musical heb je het verhaal uit dit boek nodig (het verhaal zelf is niet inbegrepen in deze download). In deze download zit verder wel alles wat je nodig hebt: voorbereiding, beschrijving van de scenes, bijlagen met materialen, en 5 originele digitale liedjes (gezongen en instrumentaal) met songteksten. De musical heeft een instudeertijd van maximaal drie weken en duurt ongeveer 45 minuten. De musical kan met minimaal 15 en maximaal 30 kinderen gespeeld worden.

Het verhaal bij deze musical is in meerdere versies in boekvorm uitgegeven. Deze musical volgt de versie zoals verschenen in het boek ‘Nog één nachtje slapen … feest!’ door Jacques Vriens en Dagmar Stam, Uitgeverij Van Holkema & Warendorf, ISBN: 9789000341290. De paginanummers waarnaar in de scènes wordt verwezen, volgen deze versie. Voor het uitvoeren kun je ook gebruik maken van één van de volgende boeken, let er dan wel op dat de paginanummers en hoofdstuktitels niet corresponderen:

– ‘Wouter en Mieke en het baby’tje in het schuurtje’ van Jacques Vriens met illustraties van Alex de Wolf (alleen nog tweedehands verkrijgbaar!)
– ‘O, dennenboom’ van Jacques Vriens met illustraties van Dagmar Stam

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Unieboek spectrum

3 beoordelingen voor Musical Kerst met Wouter en Mieke

Angela Hageman (geverifieerde eigenaar)

Liedjes klinken ouderwets en dus niet van deze tijd. Jammer.

annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

Wat een plezier beleefden we aan deze kerstmusical. We deden de musical met groep 1 t/m 5. Omdat we een hele kleine school zijn was dat mogelijk maar ook met alleen groep 1/2 wordt dit zeker een leuke musical. De musical is gebaseerd op het boek o, dennenboom. Het leuke is dat er in het verhaal een hele goede mix is tussen hoe het kerstfeest nu wordt gevierd (misschien wel bij de kinderen thuis) en het originele kerstverhaal. Doordat het verhaal door een verteller wordt voorgelezen kun je de oefentijd beperken. De scènes oefenen in kleine groepjes tijdens de werkperiode is heel goed te doen. Het decor kan heel simpel of heel uitgebreid, de keus is aan jezelf en aan wat de kinderen willen meenemen. De belangrijkste benodigdheden voor deze musical heeft iedereen wel thuis of op school liggen. In de musical zitten een aantal liedjes, de kinderen vonden de liedjes erg leuk en ze passen heel mooi in de musical. De musical duurt zeker 45 tot 60 minuten maar je kunt zelf stukken uit het verhaal inkorten zonder dat het verhaal heel erg veranderd. Een hele leuke kant en klare musical die de kinderen met veel plezier hebben opgevoerd. Ook de juf was blij want het voorbereiden ging vlot en makkelijk. Of de kerstperiode nu 2 of 3 weken is, je gaat het redden om een leuke musical op te voeren!

Dieke Grootscholten (geverifieerde eigenaar)

Wat kijken we terug op een fantastisch optreden! Het is een complete musical, met liedjes, een uitnodiging en een lijst van benodigdheden. Het uitgangspunt is het verhaal van Wouter en Mieke uit het boekje O, Denneboom. Je kan ervoor kiezen om het heel uitgebreid te doen en het verhaal uitgebreid te vertellen, of je kort het verhaal een beetje in zonder dat het verhaal veranderd wordt.
    We hebben deze musical met 3 groepen opgevoerd, omdat de periode tussen Sinterklaas en kerst best kort was. Elke groep had 3 scenes en 2 liedjes die ze uitgebeeld hebben. Dit werkte perfect en scheelde enorm veel voorbereidingstijd.
    Niet alle liedjes hebben we gebruikt. Sommige liedjes vonden we niet zo leuk. In plaats daarvan hebben we het liedje ‘Het licht uit de hemel’ (zie youtube) gebruikt, ‘O, Denneboom’, en bij het kerstverhaal het liedje ‘Sjok, sjok, liep het ezeltje’. Het liedje Kerstbomen te koop en de liedjes ‘Koken met Kerstmis’ en ‘Spruitjes met kerstmis’ hebben we wel aangeleerd. Het liedje ‘Het is kerstmis’ hebben we als een versje opgezegd. Zo had elke groep wel 2 liedjes om op te voeren.
    We merkten tijdens het oefenen dat het voor de kinderen makkelijk was om het verhaal uit te beelden. Ze deden al snel mee!
    Op de woensdag voor de kerstvakantie was het zover, we gingen optreden voor de vaders en moeders. En wat was het leuk! We kijken er met zó veel plezier op terug. De kinderen vonden het super stoer om te doen en stonden trots op het podium. Het was zo leuk, dat we op vrijdag naar een bejaardenhuis in de buurt zijn geweest om daar de liedjes en versjes nog een keer te laten horen. Fijn kerstfeest allemaal!