Olifant en de kist vol appels

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20190002 Categorieën: ,

Midden in de dierentuin staat een hele grote kist. Geen van de dieren weet hoe die kist daar gekomen is. Wat zou erin zitten? Hoe krijgen ze hem open?

Misschien hebben de kinderen een idee? Dit project bevat activiteiten waarbij probleemoplossend denken en rekenen centraal staan. De activiteiten zijn geschreven bij het boek ‘Olifant en de kist vol appels‘ van Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van Sam Loman.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Auditief, Begrippen, Cijfers, Kleuren, Koken, Meetkunde, Meten, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Ruimtelijk inzicht, Sociaal emotioneel, Tellen, Visueel geheugen, Woordenschat

Lespakket

Unieboek spectrum

1 beoordeling voor Olifant en de kist vol appels

1. Agnes Zuiderveen

Erg leuk ontdekkend leren project. Er staat ineens een kist en niemand weet wat er in zit. Hoe kun je er achter komen wat er in die kist zit? Door het verhaal in stappen te vertellen en de lessen uit te voeren, komen de kinderen achter steeds meer. Zo gaan kinderen op zoek naar voorwerpen die in de kist kunnen passen en kijken ze of er misschien een nieuw dier in de kist kan zitten.
    Als de kinderen er eenmaal achter zijn dat er appels in de kist zitten, gaan ze met de appels aan de slag; een schatting maken van hoeveel appels er in de kist zitten, maar ook eerlijk delen. Dit lukte olifant namelijk niet in het verhaal.
    Het is een erg leuk project gericht op rekendoelen. Naast de lessen, vind je ook een aantal spellen. Hier waren de kinderen in mijn klas erg enthousiast over. Vooral spelkaart 1 hebben ze regelmatig gespeeld. Bij dit spel is het de bedoeling dat kinderen getalsymbolen met getalbeelden gaan koppelen. Ieder kind krijgt een kaart en moet daarna de bijbehorende kaart zoeken.

Ik heb het project gebruikt tijdens het thema dierentuin, daar sluit hij erg goed bij aan!