Opa’s en oma’s

(4 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160033 Categorieën: ,

Beschrijving

Opa’s zijn fantastisch, maar kunnen soms flink overdrijven. In dit project bij het boek ‘De beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld’ van Jan Paul Schutten en Kees de Boer, zetten de kinderen hun eigen opa’s én oma’s in het zonnetje. Ze organiseren een verwendag, doen een speurtocht en leren allerlei dingen over hun familie en hoe opa en oma vroeger leefden.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

81

Lesdoel

Drama, Hoeken, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Samenleving en maatschappij, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Bianca Antonissen

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

4 beoordelingen voor Opa’s en oma’s

 1. Angela (geverifieerde eigenaar)

  Vol enthousiasme begonnen met het project.
  Helaas is de start van het project, het boek , al minder.
  Het boek van Jan Paul Schutten heeft ontzettend veel tekst en is te moeilijk voor taalzwakke kleuters.
  Bij dit project zijn veel materialen nodig, dus optijd beginnen met verzamelen. Bij de woordkaarten om uit te printen staan er helaas geen lidwoorden voor.

  De activiteiten uit dit project zijn helaas te moeilijk en niet geschikt voor een taalzwakke groep 1-2.

 2. M (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag vol enthousiasme begonnen aan dit project. De hoek ingericht als ‘bij opa en oma thuis.’ De kinderen hebben heerlijk gespeeld, gewerkt en geleerd over het gezin (de mensen die bij je in huis wonen). De kinderen leren dat niet alle gezinnen uit evenveel personen bestaan. Kinderen leren nieuwe woorden. Het prentenboek bevat veel tekst, maar is wel te doen. Herhaling voor taalzwakke leerlingen.
  Voor de werkjes gebruik ik ook nog eigen inbreng.
  Het leren van begrip zin, woord, letter is heel goed! Ik heb veel zin in de rest van het project. Woensdag met de hele school de Kinderboekenweek openen als oma en opa op het schoolplein!

 3. Laura (geverifieerde eigenaar)

  Leuk thema, alleen een lastig boek. Ik hoop in de toekomst nog meer thema’s te kunnen aanschaffen.

 4. Fabine (geverifieerde eigenaar)

  Goed project! Het is een lastig boek, maar dit project maakt het veel begrijpelijker voor kinderen! De kinderen van groep 2 genoten er van en moesten steeds lachen om de grapjes. Voor een heel aantal kinderen uit groep 1 was het boek te moeilijk, maar de lessen uit dit project konden ze wel mee doen. Bij de startactiviteit hebben de kinderen het over hun eigen familie en daardoor leren ze elkaar beter kennen. Ook leuk voor in het begin van het schooljaar!

  Er zitten leuke ideeën in het project voor de huishoek. De rollenkaartjes gebruiken we nu (2 maanden na het project) nog steeds! Leuke lessen over groot-groter-grootst en seriëren en kinderen kunnen heel creatief bezig zijn met het zelf verzinnen van een verhaal! In het begin vonden ze dat best lastig en bleven ze dicht bij de voorbeelden uit de les, maar langzaam ging het beter! De letter-woord-zin les hebben we ook in een ander thema nog eens herhaald, heel leuk. We hebben stambomen gemaakt en er hebben grootouders voorgelezen, zij vonden het ook erg leuk! We hebben genoten van dit thema!

  Ik zou dit project vooral aanraden voor groep 2.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…