Paasproject Hij is opgestaan

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 9,95

Auteur: Linda Willemsen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140048 Categorieën: , ,

Beschrijving

Een project van 53 pagina’s met lessen voor taal, rekenen en wereldoriëntatie rondom Pasen, vanuit een christelijke visie en overtuiging, aan de hand van het boek ‘De eerste Paasmorgen’.
Het project heeft een tijdspanne van twee weken en aan de hand van een lesrooster worden de activiteiten overzichtelijk weergegeven.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

53

Lesdoel

Geld, Klanken, Meten, Praten en luisteren, Religie, Rijmen, Samenleving en maatschappij, Sociaal emotioneel, Tellen, Verhalen, Waarneming

Lestype

Lespakket

Auteur

Linda Willemsen

2 beoordelingen voor Paasproject Hij is opgestaan

 1. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Deze belangrijke religieuze gebeurtenis krijgt veel betekenis door de activiteiten. De activiteiten zijn steeds gekoppeld aan een deel van het verhaal, waardoor het verhaal in stukjes duidelijker wordt voor de kinderen. Elke dag staat er een voorwerp centraal wat past bij het verhaal. Hierdoor wordt het heel beeldend en zijn de kinderen gelijk nieuwsgierig wat er deze dag zal gebeuren.

  Het verhaalschema dat wordt gebruikt bij een van de activiteiten gebruik ik ook tijdens het voorlezen van andere boeken. Ik merk dat de kinderen hierdoor meer betrokken blijven bij het verhaal en het later beter kunnen navertellen.

  De sociaal emotionele activiteit past heel mooi bij het thema Pasen, maar kan ook zeer goed worden uitgevoerd bij een ander thema. Ik vind deze activiteit een heel goede oefening en de kinderen vonden het ook fantastisch!

 2. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

  Ik was op zoek naar een mooi project rondom Pasen waarbij wel het bijbelverhaal centraal stond. Dit project was voor onze school precies wat wij zochten.

  De kinderen vonden het natuurlijk geweldig dat er op een dag een mand met ingepakte cadeautjes klaarstond. Voorafgaand aan een activiteit werd het pakje opengemaakt en het voorwerp stond voor een activiteit.

  Uit het eerste pakje kwam het prentenboek. Zo maakten de kinderen al meteen kennis met het verhaal.

  De kinderen werden erg geprikkeld door de cadeautjes. Een heerlijke en originele manier om zo met het verhaal aan de slag te gaan. Ik ga er zeker nog eens mee aan de slag.

Een beoordeling toevoegen