Cowboys – plusproject

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 7,95

Auteurs: Anke van Boxmeer, Els van Dijck en Jeroen Schipper

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150081 Categorieën: , ,

Beschrijving

Cowboy Jojo pakt zijn lasso en paard, daar gaat hij weer. Wat wordt zijn avontuur deze keer? Een plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3!

In dit plusproject ga je met cowboy Jojo mee op avonturentocht. Tijdens deze tocht kom je allerlei stoere activiteiten tegen. Deze zijn geschreven bij het boek Willewete ‘Cowboys’ van Suzan Boshouwers en Marjolein Hund. Naast het lespakket in PDF formaat, bevat deze download ook een bijpassend origineel liedje van Jeroen Schipper in MP3 formaat: ‘Cowboy Jojo’.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

49

Lesdoel

Dans en beweging, Drama, Engels, Klanken, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Motoriek, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck, Jeroen Schipper

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Cowboys – plusproject

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Wauw wat een verrassend plusproject is dit! De jongens waren gelijk enthousiast, de meisjes ook toen ze hoorden dat cowboys zich verplaatsen op een Mustang (paard). Ik wist nog niet veel over cowboys toen ik begon aan dit plusproject maar dankzij het Willewete boek Cowboys geeft dat helemaal niets. Dit is een leerzaam boek voor jou en de kinderen. Het zijn echt uitdagende opdrachten waar kinderen zelfs in groep 3 nog volop mee aan de slag kunnen gaan. Ik werk tijdens de plusprojecten altijd in de kleine kring en doe dat samen met kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken of willen.

    Er zijn veel verschillende soorten opdrachten wat dit een heel compleet project maakt. Zo zijn er natuurlijk taal- en rekenactiviteiten maar ook een bewegingsactiviteit, een dansactiviteit, een kunstzinnige activiteit, een muziekles en zelfs een Engelse les.

    De kinderen hebben bizons gevangen en in groepjes verdeeld. Hiervoor moesten ze optellen en sommen maken t/m 12. Ze zochten in de klas naar spullen die met een p of een b beginnen en oefenden met het luisteren naar de verschillen tussen die klanken. Ze lieten ballonnen ontploffen op cactussen om zinnen te maken met een bepaald aantal woorden. Ze rijmden met lastige rijmwoorden en haalden slangen uit de knoop om te kijken welke slang het langste was. Dit zijn maar een paar van de activiteiten. De kinderen waren heel erg betrokken en enthousiast tijdens het hele project.

Een beoordeling toevoegen