Naar het circus – plusproject

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 7,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150020 Categorieën: , ,

Beschrijving

30/03/2019 LET OP! Het benodigde boek ‘Willewete naar het circus’ is momenteel in herdruk en moeilijker verkrijgbaar.

‘Aandacht! Aandacht! Circus Katinka presenteert nu speciaal … een plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3. Wat kunnen zij allemaal?’

Tijdens de lessen uit dit pakket helpen de kinderen circusartiesten met hun acts. Deze acts bestaan uit reken- en taalactiviteiten, zoals jongleren met letters, een paardendressuur met getallen en koorddansen met zinnen. De activiteiten zijn gebaseerd op het boek ‘Willewete: Naar het circus’ van Reina Ollivier en Madeleine van der Raad en bestaan uit reken- en taalactiviteiten die voor extra uitdaging zorgen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

64

Lesdoel

Klanken, Klankgroepen, Letters, Meten, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Waarneming, Woorden en zinnen

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor Naar het circus – plusproject

 1. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Wow! Wat een mooi project zeg en wat een leuke lessen! (Veel lessen ook!) Super leuk ook dat de lessen samen een circusvoorstelling vormen, kan merken dat hier veel tijd in is gestoken door Anke en Els.

  De lessen zijn best pittig echt een uitdaging voor de kinderen die al wat verder zijn. De doelen waar je aan werkt staan per les vermeld wat erg handig is.
  Er zitten mooie bijlagen bij die ook goed te gebruiken zijn bij eigen lessen.
  Met een beetje creativiteit kan je een aantal van de lessen simpeler maken zodat je met de rest van de klas ook met dit project kan werken.

  Erg mooie prijs voor zo’n uitgebreid pakket. Dit is mijn nieuwe favoriet!

 2. Karenina

  wat een geweldig pakket! Wij hebben het aan het eind van het jaar gedaan. Ontzettend veel lessen, die de kinderen erg aanspreken. de bijlagen die je kunt gebruiken zien er fantastisch uit. Favoriet in mijn groep 2, was het ticket kopen. Er werd druk gerekend. Meestal werden de munten en/of briefjes gewoon uitgeteld. Maar de slimmeriken gaven teveel, zodat er kon worden terug betaald. Het messen werpen werd ook door de kinderen regelmatig gedaan. Het bord had ik op een prikbord geplakt. De messen waren prikpennen. Zo konden de kinderen zelf hun “messen gooien” Ik heb er een notitie papier bij gemaakt, waarop ze hun eigen score konden bij houden. We hebben ook het spellen pakket clowns gebruikt. Ook hiermee werd fanatiek gespeeld. Kortom een heel leuk thema. Zeker voor herhaling vatbaar!

 3. Marjan (geverifieerde eigenaar)

  De kinderen hadden niet het gevoel dat ze een reken- of taal activiteit aan het doen zijn, maar een circusact 🙂 Wij hebben sommige activiteiten zelf wat makkelijker gemaakt, zo konden we het in zetten voor de hele groep.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…