Piraten – plusproject

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150111 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Kom, stoere piraten, we gaan varen op de woeste zee! Durf jij met ons mee?

In dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3, leren de kinderen van alles over piraten, aan de hand van het boek ‘Willewete Piraten’ van Suzan Boshouwers & Marjolein Hund. De kinderen maken een spannende zeereis tijdens taalactiviteiten, rekenactiviteiten en een les Engels.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

56

Lesdoel

Auditief geheugen, Engels, Letters, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Piraten – plusproject

  1. Agnes (geverifieerde eigenaar)

    Vorig jaar heb ik dit project met een aantal sterkere leerlingen uitgevoerd naast het project Woeste Willem. De bijlagen zijn erg mooi vorm gegeven en nodigen erg uit om aan de slag te gaan. Het project bevat dezelfde aanbieding als in de niet plus projecten, maar dan net even een stapje verder. Zo biedt het project een woordenschat les, maar dan met de namen van verschillende soorten schepen. Ze oefenen met het maken van sommen en met het onderscheiden van woorden in zinnen. Maar ook leren ze letters herkennen en zit er zelfs een Engelse les bij. De lessen zijn net even iets uitdagender, waardoor niet alle leerlingen het kunnen volgen. Maar voor de kinderen die ‘meer’ willen is het een erg fijn project. Nog een voordeel; het past erg goed bij het project Woeste Willem of een ander project over piraten. Zo kun je dus nog meer differentiëren.

  2. Nathalie Vermeule (geverifieerde eigenaar)

    Leuk project om te differentiëren binnen het thema piraten. De kinderen leren net iets meer over het onderwerp. De lessen zijn hetzelfde opgebouwd en er zit van alles in het project. Het is niet alleen maar gericht op taal of rekenen.
    De leerlingen werden er erg enthousiast van en hebben dit overgebracht op de ouders thuis.
    Goed te combineren met een ander piratenproject!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…