Vulkanen – plusproject

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150052 Categorieën: , ,

Beschrijving

Pruttel, pruttel, daar gaat hij weer,
wat spuwt de vulkaan deze keer?
… een plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3!

In dit plusproject leer je meer over vulkanen en spuwt de vulkaan uitdagende activiteiten op reken- en taalgebied. De activiteiten zijn geschreven bij het boek ‘Willewete Vulkanen’ van Pierre Winters en Margot Senden.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

41

Lesdoel

Klanken, Letters, Meten, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Vulkanen – plusproject

  1. annelieke van meel

    Wat een super leuk en uitdagend project is dit, met echt verdiepende opdrachten voor kinderen die al wat meer aankunnen! Je begint het project met een fotoboek van je neefje Victor en je nichtje Veerle, in dit fotoboek staat een spectaculaire foto van een vulkaan. De kinderen waren gelijk helemaal verwonderd over deze foto. Toen ik het boek “vulkanen” tevoorschijn haalde waren ze direct betrokken doordat ze meer wilde weten over de foto. Het boek vulkanen is van de Willewete serie en is een informatief boek speciaal geschreven voor kleuters(echt een aanrader!). Ik heb steeds een aantal bladzijdes van het boek voorgelezen omdat er ook heel veel te bespreken is en daar is dan genoeg ruimte voor. Tijdens het project maak je met de kinderen in de klas een vulkaan, door de opbouw (van schuivende aardkorsten naar de vulkaan en dan de uitbarsting) begrijpen de kinderen goed hoe een vulkaan ontstaat en wat een vulkaan is. De opdrachten waren uitdagend en soms een beetje moeilijk (maar toch goed te doen) waardoor ze behalve nieuwe kennis, ook hebben geleerd om door te zetten en hulp te vragen. De opdracht waarbij ze met baking soda en azijn een uitbarsting van een vulkaan hebben nagebootst vonden ze echt super en was heel simpel om te doen. Ook hebben de kinderen kennisgemaakt met de wereld en vulkanen geplakt op de wereldbol. Voor dit project heb je een aantal materialen nodig maar deze zijn vaak al in de klas of school aanwezig. Dit project heb ik 2x per week in de kleine kring gedaan, ondertussen waren de andere kinderen met hun eigen werkje bezig.

Een beoordeling toevoegen