De bakker

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 13,95

Auteur: Shanna Vermaning

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150100 Categorieën: , ,

Beschrijving

Broodje hier, bonbonnetje daar, nee, deze bakker is nooit klaar!
In dit project vertelt bakker Rik meer over zijn werkzaamheden als bakker.

Dit rijk gevulde project bevat reken- en taalactiviteiten, een spel- en bewegingsles, Engelse lessen, natuur- en techniekles en (hoek)suggesties aan de hand van het boek ‘De bakker’ van Liesbet Slegers. Dit project is ook ideaal om te gebruiken in de aanloop naar Sinterklaas, schoolontbijt en Pasen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

103

Lesdoel

Auditief geheugen, Cijfers, Engels, Geld, Hoeken, Klankgroepen, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Schrijven, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Vormen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Shanna Vermaning

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor De bakker

 1. Jola (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag weer bezig geweest met het observeren van de einddoelen van groep 2.
  ‘De leerling kan woorden tellen in zinsverband’
  Gelukkig was dit doel makkelijk in te vullen. Wij zijn bezig met het thema bakker van Kleuteruniversiteit. Dit project bevat een superleuke activiteit waarbij aandacht wordt besteed aan dit doel. De kinderen zijn fanatiek bezig geweest met het tellen van woorden in zinsverband. Allereerst hebben we de woorden op een stokbrood geteld door het stokbrood in stukken te snijden. Om de stukken wat lekkerder te maken hebben we een krent toegevoegd per stuk. Daarna zijn de kinderen aan tafel gaan staan met een bord met krenten. Ik las een zin voor en de kinderen legden per woord een krent neer voor in elk stuk. Fanatiek dat ze waren! ‘Juf kom je even kijken of wij het goed hebben?’
  Toen ik het doel bij bijna alle kinderen kon afvinken ontstond er toch wel een lach op mijn gezicht. Dit project staat volgend jaar zeker weer op de planning!!

  Een project met lekker veel activiteiten op z’n kleuters.

 2. Marjan (geverifieerde eigenaar)

  Mooi project. Je kan met dit project makkelijk je thema vullen. Betrokkenheid was hoog, leuke lessen! De activiteiten zijn net even anders, dan dat je ze zelf gaat bedenken. Bereid het tijdig voor, want het heeft nog wat knipwerk. En lamineerwerk als je het langer wilt bewaren.

 3. Linda Mooijekind

  Een project dat enorm in trek was bij mij in de klas! En dat kun je op 2 manieren opvatten 🙂 De lessen uit dit project waren top! We zijn weer op allerlei gebieden bezig geweest met het boek; op het gebied van taal, rekenen en Engels. Hoe leuk is het ook om een boterham te laten beschimmelen en daar eens naar te kijken met elkaar (een natuur en techniekles activiteit) Verder geeft het project ook suggesties voor hoeken. Wij hadden een bakkerswinkel op de gang gemaakt en de kinderen mochten daar ook spullen voor maken en verkopen.
  Vergeet natuurlijk ook niet een echte bakkerij een bezoekje te brengen en echt wat te bakken 🙂

  Tip: gebruik ook de digibordles van de bakker van Kleuteruniversiteit. Het is een digibordles over het boek dat gebruikt wordt tijdens dit project, heel herkenbaar voor de kinderen dus geheid een succes!

Een beoordeling toevoegen