Dierentuin – groep 1

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 13,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150074 Categorieën: ,

Beschrijving

8/9/2017: Let op! Het benodigde prentenboek ‘Naar de dierentuin met Fien en Milo’ is op dit moment niet los leverbaar bij boekhandels. Het boek is wél leverbaar als onderdeel van de bundel ‘Samen op stap met Fien en Milo’.

Fien en Milo gaan naar de dierentuin. Daar zien ze heel veel verschillende dieren. Ga je met hen mee?

In dit project, speciaal geschreven voor groep 1 (de tweede kleuterklas in België), breng je een bezoekje aan de dierentuin. Het project bevat taalactiviteiten, rekenactiviteiten, een spel- en bewegingsles, een muziekles en suggesties voor de hoeken aan de hand van het boek ‘Naar de dierentuin met Fien en Milo’ van Pauline Oud.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

108

Lesdoel

Auditief geheugen, Dans en beweging, Geld, Hoeken, Klanken, Kleuren, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Verhalen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Dierentuin – groep 1

  1. Agnes (geverifieerde eigenaar)

    Een erg leuk project voor de jongste kleuters en zelfs groep 2 vond het leuk om mee te doen. Hierdoor heb ik een aantal dingen aangepast, maar dit is prima te doen! Het is vooral ene fijn project, omdat je dieren uit het verhaal tegenkomt tijdens de lesjes. Zo is het heel herkenbaar voor de kinderen en kun je steeds terugkomen op het verhaal. We hebben voor de ijsberen rijmvissen gevangen, tijdens deze activiteit wilden ook een aantal groep 2 leerlingen mee doen en dat kon prima. De kinderen bedenken zelf de woorden voor op de rijmvissen. We hebben de papegaai leren praten door goed te oefenen met klanken, de olifante hebben hun eigen hok gekregen waarin ze samen met hun kind konden staan. Hiervoor moesten de kinderen cijfersymbolen met vingerbreedten vergelijken en opzoeken. En we hebben als pinguïns in de rij gelopen, maar wie staat er dan eindelijk vooraan in de rij? En wie achteraan?
    De kinderen hebben, net als ik, veel plezier beleefd aan het project en spelenderwijs veel dingen geleerd! Het project is trouwens prima te combineren met het project in de dierentuin.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…