Dinosaurussen

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 12,95

Auteur: Sander Gordijn

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140072 Categorieën: , ,

Beschrijving

Ga samen met je klas op onderzoek naar de wonderlijke wereld van dinosaurussen! Bestudeer deze dieren als een echte paleontoloog in de themahoeken en geef stoere reken- en taallessen, aan de hand van de boeken Willewete Dinosaurussen van Jozua Douglas en Barbara van Rheenen, en De archeoloog van Liesbet Slegers.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

134

Lesdoel

Geld, Klanken, Klankgroepen, Kleuren, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sociaal emotioneel, Tellen, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Sander Gordijn

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Dinosaurussen

 1. Jessy

  Vandaag ronden wij, mijn duo en ik, dit project af en wat was het leuk!!! Wij, maar vooral ook de kinderen hebben er zo enorm van genoten. Prachtige stopmotionfilmpjes hebben we gemaakt, fossielen hebben we bekeken en bestudeerd in het museum en natuurlijk weten we nu zelfs hoe de ingewikkeldste dinonamen moeten worden uitgesproken. Wat een topper van een project! Echt een aanrader!

 2. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

  Tyrannosaurus Rex,
  Stegosaurus,
  Diplodocus,
  Triceratops

  Dit liedje zit al de hele week in mijn hoofd. Dat is natuurlijk niet zomaar gekomen, maar de groepen 1 en 2 zijn bezig geweest met het project ‘Dinosaurussen’ van Kleuteruniversiteit. Dit is echt een onderwerp, wat op een hoop verlanglijstjes van de kinderen stond. Als juffen merkten wij veel tijdens het vrij buitenspelen, dat de kinderen een dinosaurus nadeden. Natuurlijk sprongen wij hierop in, door het project bij Kleuteruniversiteit aan te schaffen. En daar hebben wij geen spijt van gehad!

  Het project is geschreven door meester Sander en daarom speelt ook ICT een grote rol in het project. Wat zo ontzettend leuk aan dit project is, is de compleetheid van het project. Van inleiding tot spelhoeken, van mindmap tot stopmotion filmpje. Het project is zeer compleet en bevat veel prachtige bijlagen.

  Het project maakt gebruik van het ‘Willewete’ boek over ‘Dinosaurussen’ en van het beroepenboek ‘De archeoloog’. Wij hebben het project geopend met de komst van een echte archeoloog (lees een verklede collega) en de kinderen waren al enorm enthousiast. De leerkracht had een start gemaakt met het inrichten van een spelhoek, maar de kinderen namen bijvoorbeeld zelf figuren, stenen, schelpen en takken mee. Zo veranderde de tafel steeds meer in een echt dinolandschap.

  Wij maken zelf gebruik van een doelenbord op school en dit gaat ook prima samen met de doelen van Kleuteruniversiteit. Het is heel fijn, dat per project, de doelen nu vaak te vinden zijn. Zo is het nog handiger en eenvoudiger om de lessen voor te bereiden. Het project sprak de kinderen enorm aan en wij zullen zeker alle spullen bewaren en er nog een keer gebruik van maken. Een echte aanrader, dit project.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…