Drakensnot

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 12,95

Auteurs: Shanna Vermaning en Esther Miskotte

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150051 Categorieën: , ,

Beschrijving

Hatsjie! Hatsjoe! Draak Djordjo proest er maar op los! Kunnen de dieren in het bos hem helpen?

Het gezondheids- en voedingsproject ‘Drakensnot’ bevat rekenactiviteiten, taalactiviteiten, spel- en hoeksuggesties en knutselactiviteiten aan de hand van het boek ‘Drakensnot’ van Esther Miskotte.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

87

Lesdoel

Cijfers, Drama, Geld, Hoeken, Klankgroepen, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Rijmen, Schrijven, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Waarneming, Woorden en zinnen

Lestype

Lespakket

Auteur

Esther Miskotte, Shanna Vermaning

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor Drakensnot

 1. Jola (geverifieerde eigenaar)

  Een super leuk project. Het project richt zich op een gezonde voeding. Dit is een hot item bij ons op school omdat wij een Gezonde School zijn. De kinderen moeten elke dag fruit mee naar school nemen, dit levert nog wel eens problemen op. Dankzij dit thema hebben de kinderen veel geleerd over het belang van gezonde voeding. De jongens waren gek op dit thema omdat het prentenboek over de draak Djordjo gaat. Ik heb het prentenboek 5 keer moeten voorlezen en de aandacht werd niet minder!! Met name de jongens vonden het voorlezen ineens reuze interessant.
  Persoonlijk vind ik het het leukst om tijdens de activiteit met echte fruitstukken te werken, maar hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Het project bevat dan ook plaatjes van fruit om je op deze manier niet op kosten te jagen. Het project is makkelijk uit te breiden met eigen inbrengen. Zo hebben wij smoothies gemaakt en heb ik mijn eerste mindmap met de kleuters gemaakt. Hier was het boek meer dan geschikt voor.
  Wat mij vooral enthousiast maakt voor dit project is het feit dat de kinderen nu elke keer als iemand hoest of niest roepen: Oh nee, je bent verkouden he? Veel vitamientjes eten!!

  Tip: schaf ook zeker de digibordles van Drakensnot aan! De kinderen hebben deze leerzame spelletjes gedurende het project zelfstandig gespeeld, ideaal!

 2. j.kuik

  Wij werken op school met kernconcepten.
  Deze periode staat het kernconcept evenwicht en kringloop centraal.
  Zo moeten we onder andere het volgende onder de aandacht brengen ;
  De leerling weet dat je eten nodig hebt om te kunnen leven en
  bewegen. Hij of zij begrijpt dat je te dik wordt als je te veel eet en
  je heel mager of ziek wordt als je te weinig eet. De leerling weet ook
  dat je lichaam slaap en rust nodig heeft.

  Na de uitwerking van “winter” afgelopen periode is er een mooie brug te maken naar “Drakensnot”. De griep viert namelijk hoogtij !

  Iedere keer weer zoeken we projecten die passen binnen een kernconcept en steeds vaker ontdekken we ook pareltjes via Kleuteruniversiteit.

  Drakensnot is een boek waar je werkelijk alle kanten mee uit kunt !
  Sprookjes -dieren – gezondheid – voeding – weer- klimaat etc.

  Wij maken vervolgens vanuit de draak straks de overgang naar de
  Vastelaovend = carnaval hier in het “zonnige Zuiden”.

 3. Marieta Ruesink

  De kinderen waren erg betrokken bij dit thema. Je kunt hier verschillende richtingen mee op en dat was fijn. Ook het boek was erg aantrekkelijk om voor te lezen en uit te werken. We hebben ook de vervolg boeken in school gehaald om uit voor te lezen.

Een beoordeling toevoegen