Herfst project

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150089 Categorieën: ,

Beschrijving

De blaadjes vallen van de bomen. Het is herfst! Ga je mee op ontdekkingstocht in het bos?

Anna gaat met papa op pad en geniet volop van de herfst. Het regent kleurige blaadjes, een eekhoorntje klimt in de boom en de kastanjes springen uit hun stekelige jasjes. In dit project vind je volop reken- en taalactiviteiten, een les Engels, spel- en bewegingslessen en suggesties voor de hoeken aan de hand van de boeken ‘Anna en de herfst’ van Kathleen Amant en ‘Het Dikke Bosboek’ van Mack.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

145

Lesdoel

Auditief geheugen, Engels, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Kleuren, Letters, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Herfst project

 1. Marjan (geverifieerde eigenaar)

  Wat een vol project! Heel thema herfst kan je hier mee vullen. Ik nam de activiteiten door en ik dacht: er zullen vast een paar tussen zitten die ik minder interessant vind. Maar dat had ik bij geen enkele! Fijn dat ze met een rooster komen, de activiteiten waren zo snel gepland. Leuke ideeën voor de hoeken. Let wel, anna is meer een peuterboek. Ik heb een 1-2 combinatie groep, met vrij jonge leerlingen. Ik heb daar geen ‘problemen’ mee gehad. Tip: begin op tijd met voorbereiden van dit project. Er wordt wel wat knip werk van je verwacht. En lamineerwerk als je het de jaren daarop ook wilt gebruiken. 🙂

 2. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Wat een ontzettend rijk project om langdurig aan te werken!
  Het seizoen wordt goed uitgediept en verschillende elementen komen aan bod, zoals herfstvruchten, bosbewoners en verschillende bomen. Ook wordt het seizoen herfst vergeleken met andere seizoenen, waardoor de kinderen meer kennis krijgen van de verschillende seizoenen.
  Ik merkte bij de kinderen een langdurige betrokkenheid en groot enthousiasme bij deze originele activiteiten.

  Ook zitten er bij dit project goede suggesties voor de hoeken, zodat de kinderen zich met spel nog meer gaan ontwikkelen. Hiermee komen ook verschillende vakken aan bod, wat zorgt voor een zeer rijke leeromgeving. Zo is er een heel leuke suggestie voor in de zandtafel waardoor kinderen kennis krijgen van wintervoorraden.

  De Engelse les die bij dit project zit, is goed voor de kennis van de kleuren. De kinderen leren de Engelse benaming voor de kleuren en doordat het in een versje is, wat goed aansluit bij het thema blijven de woorden beter beklijven en kunnen de kinderen deze achteraf goed benoemen.

  Ik merkte dat de kinderen gedurende dit project meer oog kregen voor de wereld om hen heen. Zo gingen zij bewuster kijken naar de bomen in de buurt van de school en konden zij hierover vertellen.

Een beoordeling toevoegen