Indianen

(4 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150036 Categorieën: ,

Beschrijving

Hallo, ik ben Donoma. Ik ben een indiaan. Samen met mijn familie woon ik in een kamp. We slapen in een tipi.

In dit project nemen we je mee naar de wereld van de indianen. Het project bevat taalactiviteiten, rekenactiviteiten, spel- en bewegingslessen, muzieklessen en suggesties voor de hoeken aan de hand van het boek ‘Willewete Indianen’ van Suzan Boshouwers en Marjolein Hund.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

138

Lesdoel

Auditief geheugen, Dans en beweging, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Kleuren, Letters, Meten, Motoriek, Muziek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Verhalen, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

4 beoordelingen voor Indianen

 1. Dieke (geverifieerde eigenaar)

  Wat een heerlijk project, de kinderen hebben ervan genoten! Het thema spreekt de kinderen erg aan. We zijn begonnen met het lezen van het boek indianen uit de serie van Willeweten, prachtig boek! De kinderen waren daardoor gelijk enthousiast. We hebben een indianenhoek gemaakt met een tipi waarin de kinderen konden spelen. Kaartjes met dierensporen gemaakt waarmee een kind een spoor kon leggen in de klas zodat een ander kind het spoor kon volgen.
  Er staan mooie lessen in het project waar ik een keuze uit heb gemaakt gezien de tijd die ik had voor dit project. Jammer dat het vakantie was, we hadden er best langer over willen werken!

 2. Anique (geverifieerde eigenaar)

  Een erg leuk project! De kinderen waren erg enthousiast tijdens het thema ‘Indianen’. We hadden een tipi in de klas, er was een kano, een kampvuur en water waar vis gevangen kon worden.
  Door het boek ‘Indianen’ uit de serie ‘Willewete’ leer je hoe indianen eruit zien, hoe ze leven en nog veel meer. Doordat ik op een christelijke basisschool werk, heb ik ervoor gekozen om de stukjes tekst over de dromenvanger en geesten weg te laten. Maar er stond meer dan genoeg in wat ik wel kon gebruiken in de klas en er staan hele mooie illustraties in.
  De lessen van de Kleuteruniversiteit sluiten goed aan bij het boek. Er zitten leuke taalactiviteiten in, zoals rijmen en woorden in klankgroepen verdelen. Rekenactiviteiten, zoals patronen ontdekken en herhalen, spiegelen en het lezen van een plattegrond. Er staan lessen in voor gymnastiek en muziek. Daarnaast staan er ook nog leuke ideeën in voor verschillende hoeken, zoals de bouwhoek, de huishoek en de rekenhoek.

  Dit project is echt een aanrader!

 3. Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

  WAUW! Dit was de reactie van mij en van de kinderen aan het einde van dit project. Ik heb nog niet eerder een project uitgevoerd dat zo goed aansloeg bij de klas. We hebben het vlak voor de zomer uitgevoerd en voor een paar weken hadden we een echte indianenklas.
  Het thema zijn we gestart doordat er ineens een tent in onze klas stond. We kwamen er al snel achter dat dit een tipi was en in de tipi lag het boek waar dit project om draait: Willewete indianen. Vanaf dat moment hebben de kinderen zelf besloten wat er allemaal in de klas moest komen om net als de indianen te leven. De activiteiten uit het project sluiten daarbij goed aan; de kinderen leren dat het leven van indianen toch wel anders is dan dat van ons.
  Ze hebben bizons in groepjes bij elkaar gedreven, letters gekookt op een vuurtje, indianenkinderen verschillende kleuren veren laten verdienen, speciale rijmblokken gebruikt om vuur te maken, gemeten met pijlen en zoveel meer. Het was een zeer geslaagd project!

  Kleine tip: als je werkt met plusprojecten is het project cowboys erg leuk om er naast te gebruiken voor de kinderen die wat meer uitdaging aankunnen.

 4. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Indianen was een thema waar ik al heel lang een keer rond wilde werken. Dit project heeft mijn hoge verwachtingen helemaal waargemaakt. Wat een leuk project met verrassende en uitdagende opdrachten voor groep 1 en 2. Heel leuk aan dit project vond ik de vele opdrachten die de kinderen, nadat we ze samen in de kring gedaan hadden zelfstandig in de hoeken konden herhalen.
  Het project begon met 2 indianen die de klas binnen kwamen. Ze kwamen ons een cadeautje brengen, het Willewete boek Indianen. Een heel mooi informatief boek dat helemaal aansluit op wat de kinderen wilden leren over indianen.

  De kinderen uit groep 2 vonden de opdracht lettersoep heel erg leuk, met de lettersoep maakten de kinderen woorden met 3 letters. Ze ervaren dat doordat ze al veel letters kennen ze met die letters ook woordjes kunnen maken. Voor groep 1 was het een mooie mogelijkheid om de klanken te oefenen. We versierden kleding met veertjes, steentjes en stokjes en spiegelden de patronen die we maakten. Ook maakten we kettingen en armbanden voor de indianen en natuurlijk hadden de kettingen een patroon. De kinderen ontwierpen de patronen zelf en maakten ze steeds moeilijker en uitdagender. Ook was er een bewegingsactiviteit waarbij we echte indianen opdrachten uitvoerden!

  Tijdens de afsluiting van dit project konden de kinderen gewoon niet kiezen wat ze wilde laten zien aan de vaders en moeders, zoveel leuke activiteiten hadden ze gedaan.

  Dit project is echt een aanrader! De kinderen kunnen zich helemaal inleven en door de enorme betrokkenheid vond ik dit echt een super leuk project! Het project is helemaal compleet door de uitgebreide en verschillende activiteiten! Heel veel plezier tijdens het uitvoeren!

Een beoordeling toevoegen