Op reis

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 15,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160025 Categorieën: , ,

Beschrijving

01-06-2018 Let op: Eén van de benodigde boeken,  ‘Willewete Naar de camping’, is momenteel in herdruk en daardoor niet beschikbaar bij boekhandels.

29-05-2019 Let op: Het andere benodigde boek ‘Op reis’, is is niet meer beschikbaar bij boekhandels. Onze partner Leesvink.nl heeft nog wel enkele exemplaren van dit boek.

Kikker is nog nooit buiten zijn eigen kleine dorp geweest, tot Egel langskomt. ‘Ga je mee?’, vraagt hij. ‘Op reis?’

Dit project van maar liefst 154 pagina’s neemt je mee op een zonnige reis langs zonnebloemvelden, over de bergen, naar de zee tot je uiteindelijk op de camping neerstrijkt. Het project bevat taal- en rekenactiviteiten, een bewegingsles, Engelse lessen en suggesties voor de hoeken voor vier weken bij de boeken ‘Op reis’ van Guido van Genechten en ‘Willewete Naar de camping’ van Reina Ollivier en Madeleine van der Raad.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Bekijk ook eens deze vlog van juf Dieke over dit project:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

154

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Engels, Geld, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Kleuren, Letters, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Visueel geheugen, Vormen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor Op reis

 1. Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

  Een fijn project om uit te voeren vlak voor de zomervakantie. Het project en de boeken nemen je stapsgewijs mee op reis. Het project start met het boek Op reis; over kikker die nog nooit buiten zijn eigen dorp is geweest. Egel neemt hem mee op reis. Onderweg beleven ze natuurlijk allerlei avonturen. Het regent onderweg, er vallen regendruppels naar beneden. Kunnen de kinderen horen welk woord de regendruppels vormen? Ook moeten ze door een tunnel rijden waarin woorden en zinnen klinken. Over de brug rijden kan wel, maar dan moeten er wel rijmwoorden bedacht worden. Op rekengebied zijn er ook lessen uiteraard. Twee daarvan gaan over plaatsbepalende begrippen.
  Kikker en egel rijden langs een mooi zonnebloemenveld en de zonnebloemen moeten gemeten worden; welke is het langst? Ze komen ook langs een prachtig kasteel. Deze kastelen kunnen de kinderen ook zelf bouwen met behulp van een plattegrond. Zo zijn er nog een aantal lessen bij dit boek. Daarnaast zijn er ook lessen bij het boek Willewete op de camping. Deze worden na de lessen van op reis uitgevoerd. Op chronologische volgorde. Kinderen leren dat ze moeten betalen als ze willen overnachten op een camping. Maar hoe moet dat dan? De tentsokken moeten eerst worden gemeten voordat de tent kan worden opgezet. Er wordt gedoken om duikbordjes op te duiken met woorden die beginnen met de ‘z’. En er worden woorden verdeeld in klankgroepen en bij een tent, camper, caravan of trekkershutje gelegd.
  Kortom; genoeg activiteiten om te doen met de kinderen. Bij ons was het in ieder geval een groot succes!

 2. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Dit project heb ik uitgevoerd in de laatste weken van het schooljaar. Het sluit goed aan bij de interesses van de kinderen op dat moment, omdat veel kinderen gaan kamperen.
  In dit project zit een mooie activiteit waarin een coöperatieve werkvorm verwerkt is. Zo krijgen alle kinderen een afbeelding van Egel of Kikker en op moeten zij samen op een bepaalde plaats in de auto gaan zitten.
  De activiteit met klankgroepen zorgen op een speelse manier dat kinderen kennis krijgen van lange en korte woorden. Door de duidelijke afbeeldingen van de bijlagen zijn de activiteiten concreter en worden daardoor beter begrepen door de kinderen.
  Een heel uitgebreid project met verassende activiteiten waarmee je weken vooruit kunt!

 3. Nathalie Vermeule (geverifieerde eigenaar)

  Dit geweldige project over kamperen kun je goed uitvoeren vlak voordat de vakantie begint. Veel kinderen gaan dan ook op vakantie en het spreekt extra aan.
  Doordat kikker en egel bij elke les gebruikt worden hebben de kinderen ook goed door dat het om een project gaat, het hoort bij elkaar. Ze leefden mee met kikker en egel.
  Met dit project kun je zeker een aantal weken vullen!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…