Op reis

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 15,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
SKU: KU20160025 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Kikker is nog nooit buiten zijn eigen kleine dorp geweest, tot Egel langskomt. ‘Ga je mee?’, vraagt hij. ‘Op reis?’

Dit project van maar liefst 154 pagina’s neemt je mee op een zonnige reis langs zonnebloemvelden, over de bergen, naar de zee tot je uiteindelijk op de camping neerstrijkt. Het project bevat taal- en rekenactiviteiten, een bewegingsles, Engelse lessen en suggesties voor de hoeken voor vier weken bij de boeken ‘Op reis’ van Guido van Genechten en ‘Willewete Naar de camping’ van Reina Ollivier en Madeleine van der Raad.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

01-06-2018 Let op: Het benodigde boek ‘Willewete Naar de camping’ is momenteel in herdruk en is rond 16 juni 2018 weer beschikbaar bij boekhandels.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

,

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Op reis

  1. Waardering 4 uit 5

    Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

    Een fijn project om uit te voeren vlak voor de zomervakantie. Het project en de boeken nemen je stapsgewijs mee op reis. Het project start met het boek Op reis; over kikker die nog nooit buiten zijn eigen dorp is geweest. Egel neemt hem mee op reis. Onderweg beleven ze natuurlijk allerlei avonturen. Het regent onderweg, er vallen regendruppels naar beneden. Kunnen de kinderen horen welk woord de regendruppels vormen? Ook moeten ze door een tunnel rijden waarin woorden en zinnen klinken. Over de brug rijden kan wel, maar dan moeten er wel rijmwoorden bedacht worden. Op rekengebied zijn er ook lessen uiteraard. Twee daarvan gaan over plaatsbepalende begrippen.
    Kikker en egel rijden langs een mooi zonnebloemenveld en de zonnebloemen moeten gemeten worden; welke is het langst? Ze komen ook langs een prachtig kasteel. Deze kastelen kunnen de kinderen ook zelf bouwen met behulp van een plattegrond. Zo zijn er nog een aantal lessen bij dit boek. Daarnaast zijn er ook lessen bij het boek Willewete op de camping. Deze worden na de lessen van op reis uitgevoerd. Op chronologische volgorde. Kinderen leren dat ze moeten betalen als ze willen overnachten op een camping. Maar hoe moet dat dan? De tentsokken moeten eerst worden gemeten voordat de tent kan worden opgezet. Er wordt gedoken om duikbordjes op te duiken met woorden die beginnen met de ‘z’. En er worden woorden verdeeld in klankgroepen en bij een tent, camper, caravan of trekkershutje gelegd.
    Kortom; genoeg activiteiten om te doen met de kinderen. Bij ons was het in ieder geval een groot succes!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…