Pim Piloot

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteur: Sander Gordijn

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140017 Categorieën: , ,

Beschrijving

Een rijk project van maar liefst 105 pagina’s, met als rode draad het prachtige boek ‘Pim Piloot’ van Ruth Wielockx. Het pakket zit vol met lessuggesties voor rekenen, taal, sociaal emotioneel, tips voor iPad apps en vele extra’s.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

105

Lesdoel

Auditief geheugen, Klanken, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Vormen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Sander Gordijn

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor Pim Piloot

 1. Ria (geverifieerde eigenaar)

  Pim Piloot is een geweldig project! Heel inspirerend en boeiend voor onze “jongetjes” klas, hoewel de dames ook genoten hebben.
  Het project zit goed in elkaar.
  Handig de tip voor de woordkaarten: gebruik de i pad met app Woordwijs- de sprekende letterdoos! Echt een “aha” moment bij de zgn “moeilijke” woordkaarten. Geweldig: brancard, circusdirecteur!
  Vliegtuigen geknutseld van keukenrollen. Helikopter platte vlak, waar bij een kind bedacht dat een muizentrapje handig zou zijn voor het hijsen van de brancard.
  We hebben vliegtuigen getimmerd, ook hele grote buiten met de timmertafel: laten “vliegen” op het schoolplein. Op een stormdag met plastic zakken. Vliegtuigen leggen met vliegerpapier op de lichttafel. Verkeershaven in de gang: met verkeerstoren(huishoudtrap) plastic zak aan touwtje. Met Maxi fun vliegtuig gemaakt. Deze heeft heel wat avonturen beleefd.
  De digibordles maakt het thema compleet!

 2. Nathalie Vermeule

  Pim piloot is een geweldig project wat de jongens, maar ook zeker de meisjes aanspreekt! Het is gaaf om de bouwhoek om te toveren tot een hangar voor de vliegtuigen, met allemaal verschillende soorten vliegtuigen. Daarnaast is het ook leuk om de kinderen zelf hangars (met blokken) te laten bouwen voor verschillende maten vliegtuigen. De kinderen konden na dit project de onderdelen van het vliegtuig allemaal goed benoemen.

  Het maakt het project af als je een stewardess/steward of piloot in de klas kan uitnodigen.

 3. Caroline Farret Jentink (geverifieerde eigenaar)

  Dit project was mijn eerste kennismaking met Kleuteruniversiteit. En wat voor één!
  We hebben 4 volle weken over op reis gaan met het vliegtuig bewerkten de kinderen waren super enthousiast.
  Het project biedt veel activiteiten aan, waar ik zelf niet zo snel op gekomen zou zijn, maar laat ook nog veel ruimte voor eigen invulling.
  De bijpassende digibord les is ook echt een aanrader…!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…