Piraten

(5 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteur: Maike Douglas

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150026 Categorieën: , ,

Beschrijving

Een compleet project van vier weken aan de hand van het prentenboek ‘Woeste Willem’ van Ingrid en Dieter Schubert. Ga mee met Frank en Willem en beleef wonderlijke avonturen!

Een volledig project voor taal, rekenen, wereldoriëntatie, bewegingsonderwijs en creatieve vakken in het thema piraten.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

126

Lesdoel

Begrippen, Drama, Geld, Klanken, Kunstzinnige vorming, Meten, Motoriek, Muziek, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Maike Douglas

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

5 beoordelingen voor Piraten

 1. Madelon (geverifieerde eigenaar)

  Wat een leuk project en zeer bruikbare lessen. Scheelt veel werk en het is makkelijk in te plannen. Daarbij zie duidelijk aan welke doelen je werkt. Was mijn eerste project naast schatkist. Voor volgend schooljaar al veel projecten op de planning.

 2. Jola (geverifieerde eigenaar)

  Een leuk en veelzijdig project.
  Bij dit project zitten veel verschillende activiteiten. Zo zijn er rekenactiviteiten en taalactiviteiten maar er worden ook bewegingslessen en Knutsels in beschreven!
  Ik heb dit project geen 4 weken uitgevoerd. Vanwege de planning had ik er maar 3 weken voor, terwijl ik er graag langer mee had gewerkt. Voor volgend jaar staat hij minimaal 4 weken op de planning! Voor nu was het erg fijn dat ik zelf kon kiezen wat ik achterwege liet, dit was geen probleem bij dit project.

  Bij dit project wordt bij elke les aangegeven hoe je kan differentiëren. Omdat de niveaus bij mij in de klas nogal uiteenlopen vind ik dit ideaal. Soms deed ik een les in de grote kring met 2 sterren en later deed ik de les met 3 sterren in de kleine kring. Dit project gaf mij als startende leerkracht een beter inzicht in de mogelijkheden van differentiëren, dit pas ik nu ook bij andere lessen toe.

  De kinderen vinden het thema piraten fantastisch en met dit project van Kleuteruniversiteit heb ik dit korte thema toch enorm zinvol kunnen maken!!

 3. Irma (geverifieerde eigenaar)

  Piraten blijft een project dat regelmatig terugkomt in onze kleutergroep. Dit project nodigt uit om heerlijk verschillende hoeken in te richten met materiaal, waar je niet meer naar hoeft te zoeken. Afbeeldingen zitten kant en klaar bij dit project en hoeven alleen uitgeprint en gelamineerd te worden (en zijn weer zó in te zetten in een volgend schooljaar). Nu aan het einde van het schooljaar de niveaus van kinderen nóg meer uit elkaar lijken te lopen, geeft dit project heel veel mogelijkheden om de lessen op verschillende niveaus aan te bieden: zowel de net-vierjarige-nog-alles-een-beetje-spannend-vinnende-binnenkomende-kleuter als de mag-ik-nog-steeds-niet-naar-groep-3 6-jarige kleuter kan hier zijn of haar ei kwijt!

 4. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  “Ahoy piraten” en “ophoepelen landrotten” ga je na dit project nog veel horen in je klas! Wat een geweldig project is dit! Het project gaat over het boek Woeste Willem. Vanaf het eerste moment waren de kinderen en ik fan van deze piraat! Het boek is prachtig geïllustreerd en sluit helemaal aan bij de belevingswereld van de kinderen. De kinderen in de klas zijn echte piraten geworden door de vele leuke opdrachten. De kinderen werden enthousiast door de uitdagende opdrachten in de kring maar misschien nog wel meer door de vele en leuke knutselactiviteiten! 3 weken lang werd er volop geknutseld aan de ooglapjes, munten, vliegers, verrekijkers, zeemonsters en nog veel meer! De knutselopdrachten waren zelfstandig door de kinderen uit te voeren en er was voldoende ruimte om nog creatief te kunnen denken. De onderzoeksopdracht over het drijven en zinken van het vlot liet de kinderen probleemoplossend denken en er was veel ruimte om samen te werken.
  Tijdens de start vind je een schatkaarten en dan weer één en weer één tot je uiteindelijk het boek vindt. Dit zorgt gelijk voor spanning en betrokkenheid want wat zou die schat nu zijn? Er zijn veel reken/ en taalkringen met differentiatie mogelijkheden. Ik heb dit project aan het eind van het schooljaar gedaan en ook de kinderen uit groep 2 waren geboeid en hebben veel geleerd. Zo moesten ze de schat van Woeste Willem zoeken en tellen (t/m20) en hebben we klankenbingo gespeeld. Tijdens de afsluiting hebben we het beweegverhaal aan de ouders laten zien, en natuurlijk een tentoonstelling van alle gemaakte knutselwerkjes! Dus zeker een project om te gaan doen in de klas!

 5. Caroline Farret Jentink (geverifieerde eigenaar)

  Dit project is perfect om in een drukke periode in het schooljaar te doen. Ik voerde het uit in aanloop naar ons kleutergesprekje in het thema piraten, in een periode waar veel vrije dagen waren, de sportdag gepland was en er ook nog toetsen afgenomen moesten worden.

  Je kan heel makkelijk een selectie maken welke lessen je wel en niet uitvoert. En lessen die eventueel niet helemaal passen bij de doelen waar je op dat moment aan wil werken, zijn makkelijk aan te passen.

  Al met al een super pakket waar ik in de toekomst met nog heel veel plezier gebruik van ga maken!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…