Ridders

(6 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150010 Categorieën: , ,

Beschrijving

Hallo, ik ben schildknaap Koen. Een schildknaap is het hulpje van de ridder. Later word ik zelf ridder, net als mijn vader.

In dit project nemen we je mee naar de wereld van de ridders. Dit project van 131 pagina’s bevat taalactiviteiten, rekenactiviteiten, spel- en bewegingslessen, een muziekles en suggesties voor de hoeken aan de hand van het boek ‘Willewete Ridders’ van Suzan Boshouwers en Marjolein Hund.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

131

Lesdoel

Auditief geheugen, Dans en beweging, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Verhalen, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Clavis

6 beoordelingen voor Ridders

 1. Angelique (geverifieerde eigenaar)

  Een zeer waardevol en inspirerend project! Er staat bij dat dit project voor 3 weken is, maar je kan er meerdere weken meedoen. De activiteiten die in het project staan, zijn door mijn leerlingen van groep 2 en groep 3 zeer gewild! Voor groep 3 gebruik ik enkele rekenactiviteiten waarvan ze smullen!
  Groep 2 krijgt alle activiteiten aangeboden en ze genieten ervan.
  Bedankt kleuteruniversiteit en Anke en Els voor het maken van dit project.

 2. Stephanie (geverifieerde eigenaar)

  Heel tevreden over dit thema, het heeft me geïnspireerd en zeker nieuwe ideeën opgeleverd die ik tijdens andere thema’s ook kan gebruiken.
  Het heeft mij veel tijd gescheeld omdat ik niet van alles heb hoeven te bedenken. Erg uitdagend, zeker voor mijn groep 2 leerlingen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Het is een pakket voor 3 weken, maar ik heb bij lange na niet alles kunnen aanbieden binnen 3 weken.
  Het ziet er super mooi uit, en heb alles dat ik gebruikt heb gelamineerd zodat ik het in de toekomst nog een keer kan gebruiken.

 3. L. (geverifieerde eigenaar)

  De afgelopen 5 weken hebben we gewerkt over het project Ridders. En aan het einde van het project hebben we een projectkijkavond georganiseerd. Ouders en familieleden mochten dan komen kijken bij ons in de klas.
  Het project van Kleuteruniversiteit biedt alles wat je nodig hebt om kinderen spelenderwijs te laten leren betreft, ridders, jonkvrouwen en kastelen
  Alle 6 domeinen komen aan bod. Onderzoeksactiviteiten, rekenen en wiskunde, taalactiviteiten, gespreksactiviteiten, activiteiten mbt motoriek en rollenspel in de hoeken.
  We gaan met de kinderen terug in de tijd. Daar begint het ook mee. Voorwerpen bekijken die te maken heeft met de riddertijd. En zo prikkel je de kinderen om ook zelf spullen van huis mee te nemen. De kinderen en ouders waren enthousiast en hebben veel geleerd. De kinderen gingen er helemaal in op. De kinderen vonden dat we in een andere wereld leefden. Het leuke is dat je met elkaar een soort van verhalen ontwerp aan het maken bent. Je krijgt veel handvatten hiervoor. We

  Er zit ook een fantastische planning in kleuteruniversiteit. Dan hoef je het wiel zelf niet uit te vinden.

  Kortom, een geweldig pakket om mee te werken.

 4. M (geverifieerde eigenaar)

  Wooooh!!!! Net gestart en nu al razend enthousiast.
  Ze zijn zo ongelooflijk betrokken. 28 kleuters in spanning voor wat er komen gaat. Het woordschilden spel was een en al feest!
  Wat heerlijk dat het nog 3 weken duurt!!!

 5. Irma (geverifieerde eigenaar)

  Wauw! Wat is dit een geweldig project! Vanaf het eerste moment dat er een tijdmachine in de klas stond tot drie weken later toen onze gymles ineens een riddertoernooi werd, waren alle kinderen betrokken. Dit is een project dat zowel jongens als ook meisjes aanspreekt (“juf wat doen jonkvrouwen tijdens een riddertoernooi?”), veel verschillende activiteiten in de hoeken, in de kring. Mooie tekeningen bij de woordkaartjes, voldoende uitdaging voor de “plussers” met moeilijke woorden (de fakkel, de troubadour). Dit project gaat zeker nog veel vaker langs komen!

 6. Sanna (geverifieerde eigenaar)

  Dank je wel voor dit project! Ik heb het thema ridders in mijn klas uitgevoerd en ze waren van begin tot einde geboeid! Veel geleerd en veel gespeeld.

Een beoordeling toevoegen