Sinterklaas

(6 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteur: Shanna Vermaning

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140139 Categorieën: ,

Beschrijving

20/11/2017: Let op! Het bijbehorende en benodigde prentenboek is beperkt verkrijgbaar in boekwinkels. Mogelijk heeft deslegte.nl nog een exemplaar of kijk op marktplaats.nl. Je kunt ook een digitale versie van het boek aanschaffen op boekpakket.nl.

Hét Nederlandse feest van het jaar komt er weer aan! Dit uitgebreide pakket van 3 weken bevat o.a. reken- en taalactiviteiten én spelsuggesties bij het fantastische boek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons. Met prachtige bijlagen waaronder bouwkaarten, een bingospel, prijskaarten en pieten dagritmekaarten.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

101

Lesdoel

Auditief geheugen, Geld, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Kunstzinnige vorming, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Schrijven, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Shanna Vermaning

6 beoordelingen voor Sinterklaas

 1. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Wederom een geweldig goed project. 3 weken bomvol goede lessen op niveau. Wat ik fijn vond aan dit project is dat de leuke lessen er voor zorgde dat de kinderen in deze drukke tijd waarin normaal vooral veel geknutseld werd dit jaar heel veel nieuwe kennis opgedaan hebben.
  De openingsles van het project is ijzersterk en zorgt meteen voor een goede sfeer, de mooie bijlagen prikkelden de kinderen om na de kringles weer met de gelamineerde kaarten aan de slag te gaan. Door de keuze voor het boek “Sinterklaas” wat bestaat uit enkel mooie platen en geen verhaal is het uitstekend jaarlijks te gebruiken bij het verhaal van het sinterklaasjournaal.

  Bij de lessen staan net als bij het project “feest” observatievragen en gespreksvragen die ervoor zorgen dat je veel meer uit je les haalt.

  Ik was voorheen niet zo’n fan van het boek Sinterklaas maar dit project heeft me laten zien hoeveel meer je kan halen uit een boek zonder tekst.

  Dit project haal ik voorlopig iedere jaar uit de kast. Een aanrader!

 2. Arjanne (geverifieerde eigenaar)

  Een geweldig project! Het boek Sinterklaas had ik al een tijd liggen omdat het gewoon een geweldig boek is. Ik was dan ook erg blij met deze aanvullende activiteiten. Nu is sinterklaas altijd een magisch iets voor de kinderen en dit thema sluit daar heel mooi bij aan, door ook een beetje geheimzinnig te blijven bij bepaalde activiteiten. Ook de suggesties voor de hoeken vond ik heel mooi! Bij dit thema kun je ook weer heel goed je eigen creativiteit kwijt, door bijvoorbeeld activiteiten iets aan te passen. De pepernotenrace was hier favoriet!

 3. Pouline (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb met veel plezier met dit project gewerkt en de kinderen ook! Het leuke ervan vind ik dat je eens uit de vaste patronen komt en andere ideeën krijgt.
  Ik gebruik de watertafel alleen in de zomer, maar nu kreeg ik gelijk een gevoel van: waarom niet op andere momenten inzetten?
  Ik vond het magazijn ook een erg leuke activiteit en de kinderen maakten op een zinvolle manier kennis met een staafdiagram.
  De huizenrij laat ik regelmatig terugkomen om de getalrij op een leuke manier te oefenen. Je kunt het ook gebruiken bij een project over post, over feest/ verjaardag etc.
  Prettig dat het project 3 weken duurt, dat is ook de tijd die ik zo’n beetje besteed aan Sinterklaas. Als je het zelf aanvult met ruimtelijke knutsels is het, naar mijn idee, helemaal compleet.

 4. M (geverifieerde eigenaar)

  Wat een geweldig project in de tijd van Sinterklaas. De kinderen hebben veel geleerd. Het boek stond hier al lang ongebruikt in de kast, maar met deze lessen konden we het boek goed leren kennen.
  Kinderen (en de juf) leren dat een boek met alleen plaatjes ook heel leuk kan zijn!
  Er zitten veel verschillende activiteiten in (pietenhuis knutselen, sociaal-emotioneel, taal en rekenen, bouwen etc).
  De activiteiten in het grote boek, pietenhuis, sociaal-emotioneel, pepernoten race, rijmen en welkom sinterklaas waren hier favoriet.
  Je kunt de lessen zelf aanpassen naar het niveau van je groep. Het is fijn dat de bijlagen erbij zitten.
  Het rooster bij dit project is ook heel fijn, zo hoef je de activiteiten alleen nog maar in je weekplanning te zetten.

  Een echte aanrader voor een leuk sint project!

  Groetjes Nathalie

 5. Fabine (geverifieerde eigenaar)

  Wat een leuk thema is dit! Tijdens de sinterklaasperiode is er altijd zo veel te doen! Dit project is leuk om helemaal te doen, maar je kunt er ook gemakkelijk lessen uit gebruiken zonder het hele project te doen. Er zijn bijvoorbeeld lessen over het dagritme, het lezen van plattegronden, allerlei vormen van beginnende geletterdheid, maar er worden bijvoorbeeld ook jutezakken gesjouwd door de kinderen, waardoor het begrip ‘gewicht’ meer voor de kinderen gaat leven. Het boek dat er bij hoort is prachtig en de kinderen genieten van de mooie platen. Een aanrader!

 6. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Ik was enorm verrast door de grootte van dit project. De startactiviteit van dit project is geweldig! De kinderen zijn direct geïnteresseerd en gemotiveerd. Ik heb ook direct het boek wat bij dit project hoort aangeschaft. De kinderen keken vol verwondering naar de prachtige pagina’s in het boek en het was mooi om gerichte vragen en gesprekken te kunnen voeren over wat er allemaal te zien is.
  De rekenactiviteiten zijn ontzettend rijk en de taallessen zijn ook goed te gebruiken bij anderstalige kinderen. Zo begrepen zij op deze manier snel wat nou eigenlijk de bedoeling is van die man met de baard!
  Zoals bij elk project is hier ook duidelijk in één oogopslag te zien wat het hoofddoel is en de onderliggende doelen staan ook beschreven. Deze zijn makkelijk om te buigen naar ‘kindertaal’ waardoor de kinderen ook weten wat zij gaan leren.
  De activiteiten voor de speelzaal sluiten goed aan bij de leerlijnen waardoor je als leerkracht een goed beeld krijgt van wat kinderen beheersen op welk niveau. Ook wordt dit weer in een leuke context op een speelse manier aangeboden.
  De afsluitende activiteit van dit project vond ik super! Op deze manier is sinterklaas echt weg en kunnen we doorgaan naar het volgende thema, in deze drukke tijd! Ik merkte dat de kinderen het thema sinterklaas hierdoor ook beter konden afsluiten.
  Kortom: Een fantastisch project voor de kinderen en de leerkracht!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…