Rekenen met Boer Boris

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 6,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160022 Categorieën: ,

Beschrijving

Boer Boris heeft een boerderij, daar hoort … een pakket met rekenspellen bij!

Dit pakket bevat 10 spellen op basis van het originele telboek ‘Boer Boris‘ van Ted van Lieshout en Philip Hopman, waarmee alle kinderen kunnen tellen, wegen, meten en sorteren. Met spelbeschrijving, differentiatiemogelijkheden en extra suggesties.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

53

Lesdoel

Cijfers, Kleuren, Meten, Tellen, Verhalen, Vormen, Waarneming

Lestype

Lespakket, Spel

Auteur

Bianca Antonissen

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

1 beoordeling voor Rekenen met Boer Boris

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Ken je Boer Boris? Dan is dit rekenspellenpakket een aanrader! Ken je Boer Boris nog niet? Dan is dit pakket een mooie manier om Boer Boris te leren kennen. In dit pakket zitten 10 rekenspellen waar kinderen uit groep 1 en 2 mee aan de slag kunnen. Je kunt dit pakket inzetten als circuitvorm tijdens een werkperiode maar de spellen zijn ook heel geschikt om in de hoeken te leggen of tijdens kleine kringen te doen. Ik maakte een afwisseling tussen werken in de hoeken en kleine kringen. Per activiteit kun je zelf beslissen voor welke kinderen hij geschikt is. De meeste activiteiten zijn geschikt voor alle kinderen uit de groep of er worden differentiatie mogelijkheden gegeven. Leuk is dat er ook een activiteit is voor in de zand- en watertafel (of een andere grote bak) waarbij de kinderen haver gaan wegen. Iedere activiteit past bij een bladzijde uit het boek, alle dieren en spullen van boer Boris komen langs!
    De kinderen uit groep 1 zorgden dat de dieren in de juiste stal terecht kwamen door de vlekken te tellen en naar de kleuren te kijken. De kinderen uit groep 2 speelden een spel waarbij ze goed moesten kijken wat het hoogste getal was. Groep 2 deed dit met getallen tot 25 wat ze een leuke uitdaging vonden. De kinderen uit groep 1 speelden dit spel ook maar met getallen t/m 12. De vogelverschrikker jaagde de vogels weg door te gooien met een dobbelsteen en getallen te bedekken. Dit zijn nog maar 3 van de 10 spellen uit het pakket! Er komen veel verschillende rekengebieden voorbij. Dus als je rekenen extra aandacht wilt geven in je klas of meer wilt doen in je hoeken en tijdens de kringen dan is dit pakket een leuk om weken mee aan de slag te kunnen!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…