Rikki wil een kerstboom

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 8,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180032 Categorieën: , ,

Beschrijving

Het is bijna Kerstmis, maar bij Rikki thuis staat nog altijd geen kerstboom.
Samen met papa gaat Rikki naar de kerstbomenmarkt.
Het wordt een gezellige, winterse wandeling door de sneeuw.

Ga met Rikki en papa mee en kies de mooiste kerstboom uit! Dit project bevat reken- en taalactiviteiten, een les spel en beweging en creatieve opdrachten voor twee weken bij het boek ‘Rikki wil een kerstboom‘ van Guido van Genechten.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Cijfers, Geld, Hakken plakken, Klanken, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Letters, Motoriek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Vormen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

44

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Rikki wil een kerstboom

 1. Caroline Scheppink (geverifieerde eigenaar)

  In december 2018 heb ik het project ‘Rikki wil een kerstboom’ uitgevoerd met de klas. Heel prettig dat dit een kort project (voor ong. 2 weken), omdat je na het thema Sinterklaas vaak nog maar weinig tijd hebt tot de Kerstvakantie.

  Het project vergt niet heel veel voorbereiding aan materialen. Zorg alleen dat je gelijk het boek hebt aan het begin van het thema, zodat je op dag 1 met de eerste activiteit kunt beginnen.

  Dit project bevat alleen taal- en rekenactiviteiten, gekoppeld aan verschillende doelen, en bijlagen. Er zitten geen suggesties voor de hoeken in. Alleen al het toevoegen van een kleine kerstboom en wat kerstversiering in de huishoek is al voldoende voor twee weken ‘kerstplezier’ in de klas!

  De activiteit ‘Op de kerstbomenmarkt’ zou je in het klein, met papieren kerstbomen, uit kunnen zetten in de rekenhoek. Hier lezen kinderen de prijs van en kerstboom en betalen dit met muntjes aan de verkoper.

  Na elke activiteit krijgen de kinderen een kaars met een letter erop die wordt bevestigd aan de slinger. Aan het einde van het thema is de slinger compleet en kun je het woord voorlezen.

  Een vrolijk winter-/kerstproject om kort mee aan de slag te gaan!

Een beoordeling toevoegen