Rupsje Nooitgenoeg

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 9,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140104 Categorieën: , , ,

Beschrijving

“Op een mooie zondagmorgen ging de zon stralend en warm op en uit een eitje kroop een piepklein hongerig Rupsje. Hij ging op weg om eten te zoeken.”

Ga je mee op weg met Rupsje Nooitgenoeg? Dit pakket van 84 pagina’s  bevat spellen en kringactiviteiten bij het wereldberoemde boek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ van Eric Carle. Voor elke dag is er een reken- en taalactiviteit met de lekkernij die het Rupsje tegenkomt. Als de rups zijn buikje vol gegeten heeft, wordt het project met een verrassende activiteit afgesloten.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

84

Lesdoel

Auditief geheugen, Hakken plakken, Klanken, Meten, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

3 beoordelingen voor Rupsje Nooitgenoeg

 1. Dieke (geverifieerde eigenaar)

  Wat een geweldig project is dit! Tot nu toe de leukste die ik heb gedaan. Per dag is een reken en een taalactiviteit uitgewerkt en als de kinderen de activiteit goed gedaan hebben, verdienen ze een rondje van de rups. De kinderen waren erg betrokken en enthousiast. Er zitten ook hele leuke spelletjes bij die de kinderen kunnen doen tijdens de inloop of de werkles, zoals bingo en dobbelspelletjes. Echt een succes!

 2. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Ik sluit me geheel aan bij Dieke.

  Elke dag een reken en taalactiviteit vind ik erg fijn werken. En de rups laten groeien door het succesvol uitvoeren van de kringopdrachten zorgt voor extra stimulans om goed op te letten.

  Er zitten ook ontzettend veel mooie bijlagen bij die je kan gebruiken wanneer je niet genoeg speelfruit in de klas hebt bijvoorbeeld.
  De bijlagen heb ik daarnaast voor meer dingen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als basis voor een leuke knutselopdracht.

  De kinderen hebben genoten en ik ook. Voor herhaling vatbaar! Volgende keer met rupsen in de klas 🙂

 3. Ingelien Lemmen (geverifieerde eigenaar)

  Doordat dit project vorig jaar zo’n succes was heb ik er deze lente weer heerlijk (letterlijk én figuurlijk!) aan gewerkt met de kinderen. Dit project bevat hele duidelijke en eenvoudige lessen. Iedere dag voer je een reken- en een taalactiviteit uit waarbij de rups groeit, de kinderen ontvangen een onderdeel van het lijf. Dit stimuleert enorm! Het hele boek wordt stap voor stap behandeld. De beschrijving van de lessen is overzichtelijk, iedere dag staat beschreven op één A4tje en je ziet in één oogopslag wat de benodigdheden zijn en wat je eventueel moet voorbereiden.
  Tip: Het is handig om de bijlagen te lamineren zodat het langer mooi blijft!
  Je weet dat het thema leeft als er een kind naar school komt met in een bakje een rupsje, ‘Rupsje Nooitgenoeg woont in mijn voortuin juf!’, en wij buiten opeens overal rupsen ontdekten! Dit project geeft ook genoeg ideeën die je toe kunt passen binnen een ander thema, zo is de rijmperen les een groot succes om met rijmen aan de slag te gaan. Met de verteltafel die ik hierbij had gemaakt hebben de kinderen fijn gespeeld, het boek is zo vaak herhaald dat de kinderen hem aan het einde konden dromen. Herhaling is goed voor kleuters toch? 
  Als sensomotorische activiteit heb ik verschillende soorten groen papier door de shredder gedaan (gras) en de kinderen hebben van chenille draad en kralen rupsjes gemaakt. Ook was er fruit aanwezig, sommige zelfs met een gat erin! Groot succes!
  Als afsluiter heb ik alle kinderen een bakje fruit mee laten nemen, zoveel mogelijk verschillende soorten. Dit hebben we bekeken, besproken en daarna heerlijk opgegeten. De kinderen mochten hun bakje vullen met allemaal verschillende soorten fruit. Ze voelden zich een echt Rupsje Nooitgenoeg!

Een beoordeling toevoegen