Samen kunnen we alles

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180024 Categorieën: ,

Beschrijving

Als Beer tijdens het bouwen van zijn burcht gewond raakt, aarzelen Beer en Bever niet. Zij bouwen een nieuw huis voor Bever. Samen kunnen we alles!

Dit project is geschreven bij het boek ‘Samen kunnen we alles’ van Ingrid & Dieter Schubert. De kinderen gaan op allerlei manieren aan de slag met bouwen, techniek en leren van én met elkaar.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Begrippen, Filosoferen, Hoeken, Kunstzinnige vorming, Meetkunde, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Samenleving en maatschappij, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Verhalen, Woordenschat, Zintuigen

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

66

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

2 beoordelingen voor Samen kunnen we alles

 1. Maaike (geverifieerde eigenaar)

  Samen kunnen we alles is een prachtig project bij een al net zo mooi boek. Zeker niet alleen geschikt voor de kinderboekenweek, maar goed toe te passen op ieder moment van de herfst.

  Het geven van techniek aan kleuters is soms een ondergeschoven kindje. Terwijl het bouwen van constructies bij de meeste een favoriete activiteit is. In dit project komt techniek ruimschoots aanbod en heb je het met de kinderen ook veel over samenwerken. Samen met de kinderen ga je een nieuw huis bouwen voor Bever. Er worden plannen gemaakt en verschillende constructies geprobeerd. Tussendoor is er ruimte voor een reken-, taal- of gymactiviteit. De meeste activiteiten gaan echter over techniek. Een ideaal project om het thema ‘herfst’ eens een andere insteek te geven. Er blijft ruimte genoeg over om basisbegrippen van herfst ook te behandelen, ook is het prentenboek hier prima bij te koppelen. Met dit project kun je zo een 3 tot 4 weken aan de slag. Dit ligt eraan hoeveel ‘lessen’ je op een dag wilt geven.

  De leukste activiteit? Volgens de kinderen het repareren van de paraplu van de juf. Hier zat helaas een gat in, hoe kon ik dat nu toch maken? Samen met de kinderen volgde een leuke/leerzame zoektocht!

 2. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Wauw wat een plezier hebben de kinderen uit mijn groep 1,2,3 beleefd aan dit project. Het project begint met een opening waarbij de kinderen steeds iets tegenkomen in de klas. Hierdoor was de nieuwsgierigheid van de kinderen gelijk geprikkeld en waren ze heel gemotiveerd om aan de slag te gaan.
  Leuk was dat de kinderen uit groep 3 de brieven van de dieren konden voorlezen aan groep 1/2. In het project zitten heel veel techniek en onderzoekend leren opdrachten. Het verhaal zorgt ervoor dat je dit op een hele leuk en speelse manier verwerkt waardoor de kinderen er graag mee aan de slag willen gaan. De taal en rekenopdrachten uit dit project heb ik met groep 1/2 in de kleine kring gedaan. De overige opdrachten hebben we met alle kinderen gedaan.

  Ik heb dit project tijdens de Kinderboekenweek gedaan maar eigenlijk kun je dit project op ieder moment van het schooljaar doen. Het project is niet seizoensgebonden. Ik werkte 2 weken aan dit project i.v.m. de herfstvakantie maar eigenlijk was dit echt te kort. De drie weken die er voor staan zou ik echt adviseren om te gebruiken. Ik heb alle opdrachten kunnen doen maar niet overal zoveel aandacht aan kunnen besteden als ik achteraf had willen doen.

  Als je kiest voor dit project heb je zeker gemotiveerde kinderen, ze leren heel veel op het gebied van onderzoekend leren en de creativiteit wordt enorm geprikkeld en verder ontwikkeld!

Een beoordeling toevoegen