Sinterklaas aftelkalender 2016

0,00

Auteur: Bianca Antonissen

SKU: KU20160065 Categorieën: ,

Beschrijving

In dit bestand vind je twee aftelkalenders, één die telt tot de intocht op 12 november 2016, en één die telt vanaf de intocht tot pakjesavond op 5 december 2016. Daarnaast zitten er getalkaarten bij deze download. Met deze getalkaarten kun je jouw eigen kalender maken. Begin op de datum van vandaag (bijvoorbeeld 11 november) en tel samen met de kinderen verder. Welk getal komt na 11? Je kunt de getalkaarten in de juiste volgorde ophangen met wasknijpers. Haal elke dag een kaartje weg, tot 5 december.

Wanneer je de aftelkalender gebruikt, kun je ook dagelijks tellen hoeveel nachtjes de kinderen nog moeten slapen voordat het pakjesavond is. Ze mogen dan de juiste getalkaart opzoeken en ophangen of neerleggen. Op deze manier tel je terug van (bijvoorbeeld) 15 naar 0. Gebruik de getalkaarten voor allerlei telactiviteiten. Laat de kinderen bij elk getal evenveel pepernoten leggen. Maak zelf zakjes met getallen erop en laat de kinderen er voorwerpen uit de klas in stoppen. In het zakje met de 5 komen bijvoorbeeld 5 potloden.

De laatste pagina van deze download bevat een surprise. Je ziet een lege pagina met Sinterklaas erop. Wanneer je een mooi gedicht voor ons schrijft en deze naar ons opstuurt (stuur een foto van de pagina mét het gedicht naar info@kleuteruniversiteit.nl o.v.v. Sinterklaas actie) maak je kans op een aardigheidje op 5 december 2016. We kunnen je alvast vertellen dat één winnaar een Kleuteruniversiteit tegoedbon ter waarde van €25,- zal winnen. Er zijn ook een aantal troostprijzen te vergeven. Dus schrijf ons een gedicht en wie weet …

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bestandsformaat

Lesdoel

,

Lestype

Aantal pagina's

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sinterklaas aftelkalender 2016” te beoordelen