Spellenpakket herfst

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 5,95

Auteur: Petra van Ginkel-van Garderen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140120 Categorieën: ,

Beschrijving

Herfst!

Pluk de appels! Vang een mug! Pak de paddenstoelen! Vlug …
Appels, eekhoorns, uilen, spinnen, doe maar mee! Je gaat vast winnen.

Een prachtig origineel herfstpakket met 9 spellen om spelenderwijs te oefenen met tellen, begrippen, visueel geheugen, motoriek, kleur- en vormherkenning en letters.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

71

Lesdoel

Hakken plakken, Kleuren, Meten, Motoriek, Tellen, Visueel geheugen, Vormen, Waarneming

Lestype

Lespakket, Spel

Auteur

Petra van Ginkel-van Garderen

3 beoordelingen voor Spellenpakket herfst

 1. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  ‘’Juf, heb je die leuke spelletjes weer bij je?’’ Was één van de reacties van de kinderen, de dag nadat de spellen waren geïntroduceerd. De kinderen blijven enthousiast over deze spellen en willen deze blijven spelen. De spellen moeten wel goed worden uitgelegd in de kring, om te voorkomen dat de kinderen niet weten wat zij moeten doen. Daarna kunnen de kinderen de spellen wel zelfstandig uitvoeren. De spellen zijn zeer origineel en hebben allemaal een enorm leuke twist!

  Bij het appelspel is mij opgevallen dat de kinderen bewuster aan kijken en dat zij emoties leren herkennen en benoemen.
  Ook leren de kinderen met de spellen dat er verschillende soorten paddenstoelen zijn. Ik vind dat dit heel goed is voor de ontwikkeling van de kennis van de natuur.
  De spellen zijn ook goed te gebruiken als er wat extra tijd over is in de kring.

  Wel zou ik adviseren om met jonge kinderen het memoryspel wat kleiner te maken. Mijn groep 0/1 had wat moeite omdat het veel kaartjes zijn. Verder is het wat mij betreft een leuke aanvulling als je met het thema herfst aan de slag gaat. Ook leren de kinderen kritisch kijken naar de memorykaartjes, soms lijken ze erg op elkaar! Dit was een heel leuke oefening en zorgde ervoor dat de kinderen met elkaar gingen overleggen.

 2. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

  Het is even wat werk om alles te lamineren en uit te knippen, maar dan heb je ook geweldige herfstspellen, waar je jaren plezier van kunt hebben. Thema herfst komt ten slotte ieder schooljaar weer terug. Ik heb de spelletjes gebruikt in groep 3 tijdens het taal- en rekencircuit. De kinderen hadden de spellen zelf snel door en konden er prima mee aan de slag. Een aantal spellen doen de kinderen individueel en een aantal spellen doen de kinderen samen (o.a. bordspel). Een hele goede oefening, want ook in groep 3 is het voor sommige kinderen nog lastig om op je beurt te wachten. Een hele goede oefening dus. Kinderen leren veel van bordspelletjes!

  Het spel ‘Bomenmatrix’ was erg herkenbaar. De matrix is namelijk een toetsdoel in het begin van groep 3. Heel leuk, dat de kinderen dit nu nog even extra kunnen oefenen met materialen. Het spel met de egels viel het meest in de smaak. Spannend spel voor de kinderen; wie gaat er winnen!

  Sommige spellen hebben voor groep 3 even een kleine aanpassing nodig, om het net uitdagender te maken, maar dan zijn ze echt prima inzetbaar. De plaatjes zien er allemaal prachtig uit. Mooie heldere kleuren. De kinderen vonden het heel leuk om met de spellen aan de slag te gaan en ook ouders reageerden verrast. Ik had de gebruiksaanwijzing ook gelamineerd en bij de spellen gelegd. Ouders gingen spontaan bij het brengen van de kinderen het spel even oplezen, heel erg leuk. Betrokken ouders en betrokken kinderen, wat wil je nog meer! Ik zou het pakket zeker aanraden voor de groepen 1, 2 en 3.

 3. Linda Mooijekind (geverifieerde eigenaar)

  Ontzettend veel leuke en afwisselende spellen. Kinderen zijn bezig met kleuren en vormen, leren hoeveelheidsbegrippen kennen en toepassen, leren omgaan met competitieve elementen (spelletjes), leren classificeren, leren meetkundige begrippen gebruiken, kijken naar overeenkomsten en verschillen, herkennen van letters, kortom, een heel uitgebreid spellenpakket!
  Kinderen bij mij in de klas vroegen steeds wanneer ze de spellen weer mochten doen (ik heb ze ingezet in circuitvorm) Voor behoud van de spellen kun je ze het beste lamineren, wat wel even wat werk is, maar als je het eenmaal hebt kun je er jaren mee vooruit! Je kunt dit elk jaar bij de herfst weer gebruiken, ongeacht welk project over herfst je behandelt.

  Tip: ik heb de memoriekaartjes eerst gebruikt voor de coöperatieve werkvorm mix en ruil, waarbij ze elkaar goed moesten vertellen wat er op hun kaartje stond (‘ik heb een geel blad met een groene achtergrond’ ‘ ik heb een oranje blad met gele achtergrond’ etc) en daarna pas als memorie

  Dit was het eerste spellenpakket dat ik uitgeprobeerd heb, maar dat ga ik zeker vaker doen!

Een beoordeling toevoegen