Spellenpakket winter

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 7,95

Auteur: Petra van Ginkel-van Garderen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140148 Categorieën: ,

Beschrijving

Springen met de pinguïns, letters in de kou, fijn een sneeuwpop maken, win ik het van jou? Dan een uiltje knappen, zoek de dieren op … en ga met je pinguïn, heel snel naar de top!

Een prachtig, origineel winterpakket met tien spellen waarmee de kinderen spelenderwijs veel vaardigheden oefenen zoals: tellen, visueel geheugen, motoriek, kleur- en vormherkenning, begrippen en letters.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

80

Lesdoel

Hakken plakken, Kleuren, Meten, Motoriek, Sociaal emotioneel, Tellen, Visueel geheugen, Vormen, Waarneming

Lestype

Lespakket, Spel

Auteur

Petra van Ginkel-van Garderen

1 beoordeling voor Spellenpakket winter

 1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Dit was de eerste keer dat ik werkte met een spellenpakket en ik vond het heel erg leuk! Toen ik het spellenpakket had gedownload was ik gelijk al enthousiast want het zag er heel mooi uit. In dit spellenpakket zitten 10 verschillende spellen. Bij ieder spel oefenen de kinderen weer andere vaardigheden. Ik heb er voor gekozen om de spellen in de hoeken aan te bieden of als taak op de weektaak. Maar je kunt ook een circuit maken waarbij de kinderen iedere keer een of een paar spellen in groepjes doen. Na een korte uitleg kunnen de kinderen de spellen goed zelfstandig uitvoeren. De spellen zijn leuk en uitdagend voor de kinderen uit groep 1 en 2. Natuurlijk kun je afhankelijk van het niveau van jouw groep bepaalde keuzes maken of spellen aanpassen.

  Het voorbereiden van de spellen kostte wel wat tijd want ik heb alles gelamineerd en geknipt maar ik kan dit nu wel jaren gebruiken. Misschien heb je een enthousiaste hulpouder die jou daarbij kan helpen?

  Het spel waarbij de kinderen sneeuwballen moesten gooien op de letters van een woord vond groep 2 heel leuk, en was zelfs zo leuk dat ook de kinderen uitgroep 3 hier nog veel plezier aan hebben beleefd in hun taalhoek! Natuurlijk hebben we ook sneeuwballen gegooid op getallen zodat we het getalbeeld konden oefenen, wie had er als eerst zijn kaartje met sneeuwballen vol? Het spel waarbij de kinderen moesten dobbelen en takken moesten zoeken om hun uil op een zo’n lang mogelijke tak te laten zitten vonden ze erg leuk want ze mochten soms takken bij elkaar pakken. Dit zorgde dat de kinderen heel veel reken- en spelvaardigheden aan het oefenen waren. Maar ook het spel waarbij ze moesten zoeken naar de vermiste kleur en het vermiste dier vonden ze toch wel het aller leukste. Dit spel lag regelmatig op tafel en werd veel gespeeld door groep 1 en 2.
  Dit zijn maar 4 voorbeelden van spellen uit het pakket en de andere 6 zijn minstens net zo leuk!

  Deze spellen zijn echt een verrijking tijdens de winterperiode om de kinderen in groepjes verschillende vaardigheden te oefenen. Gewoon doen dus, ook als je twijfelt!

Een beoordeling toevoegen