Spiekpietjes – SOS Stoomboot

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 7,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160061 Categorieën: ,

Beschrijving

De stoomboot van Sinterklaas is onderweg naar ons land. Hij zit helemaal vol met cadeautjes en snoepgoed! Maar dan … BOEM! … gaat de stoommotor kapot. De boot is stuurloos. Wat nu?

Sinterklaas en zijn Pieten hebben een probleem. Tijdens de activiteiten uit dit pakket helpen de kinderen met het oplossen van verschillende problemen die zich op de stoomboot voordoen. Gedurende twee weken wordt er elke dag een probleem geïntroduceerd. Daarnaast bevat dit pakket vijf spellen waarbij de kinderen ook enkele problemen oplossen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Begrippen, Meten, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Tellen, Visueel geheugen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

71

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Spiekpietjes – SOS Stoomboot

 1. Petra (geverifieerde eigenaar)

  Wij hebben al met vele lespakketten van Kleuteruniversiteit gewerkt, maar deze springt er op één of andere manier toch uit. Misschien wel omdat deze gericht is op het ontdekkend leren. We hebben genoten van alle problemen die we moesten oplossen. Kinderen waren erg creatief in het bedenken van oplossingen. Vooral de werking van een magneet (plakding) vonden ze geweldig. Erg jammer dat de sinterklaasperiode weer afgelopen is, we hadden graag nog even door willen gaan met “Spiekpietjes-SOS Stoomboot”. We hebben dit pakket gebruikt naast onze eigen lessen rond het thema Sinterklaas en weten nu al dat we volgend jaar dit zeker nog eens gaan doen. Dit pakket is zeker de moeite waard om aan te schaffen. Wij hopen dat er nog meer pakketten volgen die gericht zijn op het ontdekkend leren.

  Marrit en Petra

 2. Linda Mooijekind

  We vonden dit thema erg leuk om te doen. Weer eens wat anders dan ‘standaard, omdat het meer een ontdekkend leren – project is; er wordt van de kinderen gevraagd om probleemoplossend te denken. Sommige kinderen vonden dit nog wat lastig, anderen waren echt enorm creatief. Leuk om die verschillen zo te zien. We hebben wel bedacht dat we vaker een ontdekkend of onderzoekend project uit willen voeren.
  Vorig jaar hebben we het project Spiekpietjes gedaan en bij navraag bij de kinderen die vorig jaar al in de klas zaten, vonden ze die nog nét wat leuker. Op mijn vraag waarom die dan leuker is, gaven ze als antwoord, dat ze het zo spannend vonden dat Spiekpietje elke keer ergens anders verstopt zat 🙂
  Ik denk dat het leuk is om deze projecten af te wisselen

Een beoordeling toevoegen