Sprookjes project 2

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170022 Categorieën: ,

Beschrijving

Ga je mee … de wondere wereld van de sprookjes in?

In dit project vind je activiteiten bij de sprookjes Assepoester, Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak en Klein Duimpje aan de hand van het boek ‘Grootmoeders grote oren …’ van Jacques Vriens, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Klaas Verplancke en Alex de Wolf. Bij elk sprookje zijn kringactiviteiten en suggesties voor de hoeken geschreven. Met deze activiteiten stap je met de kinderen zeker drie weken een wondere wereld in!

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Dans en beweging, Engels, Geld, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Kleuren, Letters, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sport en spel, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

156

Uitgeverij prentenboek

Unieboek spectrum

1 beoordeling voor Sprookjes project 2

 1. Nathalie Vermeule (geverifieerde eigenaar)

  Welkom in het sprookjesbos!
  Dat was de tekst die bij onze kleuteringang hing. Want zo voelde het, alsof we in een sprookjesbos waren met z’n allen.
  Bij dit project maak je gebruik van het boek ‘grootmoeders grote oren’. Het is een heel leuk en leerzaam boek. De verhalen worden in dit boek duidelijk uitgelegd. De verhalen zijn wel erg lang. Tip: Verdeel het verhaal tijdens het voorlezen in kleinere stukken.
  Bij dit project staat bij elk sprookje een suggestie over verschillende hoeken. De leukste lessen; stappen in de 7mijls laarzen (was wel erg lastig, want de laarzen waren echt groot voor de kleuters, hilariteit alom!), vrolijk zwaaiend op de bank (geweldig hoe de kinderen naar elkaar zwaaien of knipogen). En meals on wheels (Een aantal kinderen in onze klas worden tweetalig opgevoed en deze woorden wilde de andere kinderen ook leren. Ze deden goed hun best.
  De beide sprookjesprojecten zijn goed te combineren. Wij hebben elke week een ander sprookje centraal laten staan en na een week wisten de kinderen de sprookjes ook goed na te vertellen. Dit is ook voldoende om alle lessen te volgen die in de weekplanning staan. Wij voegen er ook extra knutsel werkjes aan toe.

  Een geweldig, leerzaam project!!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…