Toveren – plusproject

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 7,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170036 Categorieën: , , ,

Beschrijving

24/8/2017: Let op! Het benodigde prentenboek ‘Hennie de heks en de toverwedstrijd’ is op dit moment niet los leverbaar bij boekhandels. Het boek is wél leverbaar als onderdeel van een bundel: Hennie de Heks – rare ware heksenzaken

Hennie de heks doet mee met een toverwedstrijd. Ze kan de hulp van de kinderen goed gebruiken!

Dit plusproject bij het boek ‘Hennie de heks en de toverwedstrijd’ van Korky Paul & Valerie Thomas, bevat taal- en rekenactiviteiten, filosoferen en programmeren. Ideaal voor groep 2-3 en kinderen die je meer uitdaging wilt bieden!

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Engels, Geld, Letters, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Schrijven, Tellen, Tijd, Verhalen, Visueel geheugen, Woorden en zinnen

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

59

Uitgeverij prentenboek

Memphis Belle

2 beoordelingen voor Toveren – plusproject

 1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  De plusprojecten doe ik in mijn klas altijd in een klein groepje met de kinderen die er aan toe zijn. Wij doen dit samen met kinderen uit groep 3 die er aan toe zijn want ook voor deze kinderen zit er voldoende uitdaging in dit plusproject. Ik ben het plusproject toveren gelijk gestart toen ik met de klas werkte met het project toveren met Hennie de heks. Als je dat doet is het handig om de eerste 2 activiteiten aan te bieden voordat je met de hele klas het project start omdat deze 2 activiteiten overlap hebben. Het project is heel uitdagend en verbreed de kennis van de kinderen. Zo zijn ze aan de slag gegaan met het Griekse alfabet maar ze hebben ook de kleuren in het Engels geleerd. Daarnaast zitten er verschillende taal en rekenactiviteiten in het project die echt wel wat vragen van de kinderen. Zo gaan ze rekenen met geld, getallen optellen, een kleurcode ontcijferen, filosoferen en ze leren wat een uitvinding is. Een project heel divers project wat zeker aansluit bij het project toveren met Hennie de heks maar ook los gebruikt kan worden. Het project is niet seizoen gebonden en je kunt het op ieder moment van het jaar gebruiken voor kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken. Een project dat kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben enthousiast mee kan laten doen met de activiteiten.

 2. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

  Tijdens de Kinderboekenweek ‘Griezelen’ zocht ik een leuk project voor groep 3. Ik wou graag een project waarbij ik een grote spelhoek kon inrichten, die ik kon delen met de groepen 1 en 2. Het werd dus het Plusproject Toveren bij het boek van Hennie de heks. Op de gang kwam een echte heksenhoek, het huis van Hennie de heks.

  Het boek is zeker geschikt voor groep 3 . De kinderen vonden het erg leuk, omdat ze in de kleutergroepen andere boeken van Hennie de heks hadden gelezen. Het project start natuurlijk met het lezen van het boek en het maken van een mindmap. Wat weten de kinderen al over toveren?
  Naast de activiteiten in het project is er ook volop ruimte voor eigen inbreng. Omdat cijferschrijven in groep 3 op het programma staat, hebben de kinderen zelf een recept gemaakt voor in het toverboek.
  Ik zou dit project zeker aanraden. Ook erg leuk voor tijdens een feestweek!

Een beoordeling toevoegen