Twee vechtende eekhoorntjes

(4 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180007 Categorieën: , ,

Beschrijving

Twee eekhoorntjes willen allebei dezelfde dennenappel hebben voor hun wintervoorraad. Het is de laatste die er in het woud te vinden is. Uh-oh, dat wordt ruzie!

Vier de Kinderboekenweek met de twee eekhoorntjes. Dit project over vriendschap en de herfst is ideaal voor deze periode. Het bevat taal- en rekenactiviteiten, sociaal-emotionele activiteiten, een les spel en beweging, Engels, natuur en techniek en suggesties voor de hoeken bij het boek ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ van Rachel Bright en Jim Field.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Begrippen, Drama, Engels, Filosoferen, Hoeken, Klanken, Koken, Letters, Meten, Motoriek, Muziek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

103

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

4 beoordelingen voor Twee vechtende eekhoorntjes

 1. Esther (geverifieerde eigenaar)

  Een geweldig pakket bij een super leuk boek. Leuke afwisselende lessen, mooie bijlagen…. kortom geweldig!

 2. Marissa (geverifieerde eigenaar)

  Wat een verademing om eens met een andere invalshoek aan de slag te gaan met het thema herfst. Een thema die je in de kleuterklas niet mag missen.
  Een geweldig prentenboek met een mooie boodschap over vriendschap.

  Ideaal om naast de herfst ook aan de slag te gaan met het pedagogisch klimaat in je groep en hoe om te gaan met elkaar.

  Het project bevat voldoende bijlagen, maar nog leuker is natuurlijk om deze te vervangen door middel van echte herfstvruchten!

  Naast sociaal-emotionele, reken- en taalactiviteiten bevat het ook opdrachten rondom natuur en natuur&techniek.

  Een project die enorm aansloeg en waar je heerlijk mee uit de voeten kunt.

 3. Dorine Ionita (geverifieerde eigenaar)

  Ondanks dat het prentenboek zelf heel veelzijdig is, vond ik het lessenpakket teleurstellend voor de prijs. Ik heb er geen enkel idee uit kunnen halen voor mijn klas. Het zijn vooral (kring)gesprekken waarbij je een volledige klas zeker niet actief en aandachtig mee houdt.

  Het pakket is mooi vormgegeven met de prenten uit het boek, maar de tekst wordt vaak herhaald. Het lijkt een opvulling met standaard activiteiten die je bij elk thema wel kan kleven. Geen originaliteit en creativiteit. Zeker zijn geld niet waard.

 4. Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

  Erg leuk project! De kinderen waren na het voorlezen van het boek erg enthousiast. Het fijne aan dit project is dat je er de komende jaren vaker mee kunt werken, omdat het ook heel goed bij de herfst past en niet alleen bij de kinderboekenweek 2018.
  De kinderen vonden vooral de les ‘bots op een rots’ erg leuk. De dennenappel botst tegen meerdere rotsen aan, doordat de kinderen rijmwoorden bedachten.
  Ook de les ‘een berg eten’ vonden ze leuk om te doen. Hierbij werden de herfstvruchten geteld die Reinier had verzameld. Daarna moest dit handig te zien zijn voor hem, dus hebben de kinderen dit in een diagram gezet.
  Het project zit bomvol leuke lessen op taal- en rekengebied, maar ook sociaal-emotionele lessen. Wat weer goed aansloot bij het thema vriendschap. Ook zitten er leuke ideeën bij voor de hoeken.
  Een veelzijdig project dus waar je een aantal weken leuk mee kunt werken!

Een beoordeling toevoegen