Van ei tot kip

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170018 Categorieën: , ,

Beschrijving

23/4/2019: Let op! Het bij dit project benodigde boek ‘Kom uit het ei, kleintje’, is momenteel in herdruk en daarom moeilijk verkrijgbaar bij boekhandels!

Moeder Hen legde een ei. Maar ze wist niet hoe ze het moest uitbroeden.

Het duurt 21 dagen voordat een ei uitkomt. In de tussentijd voer je taal, rekenen, techniek, en motorische activiteiten uit, met het boek Kom uit het ei, kleintje van Shen Rodie en Frances Cony. Zo leren kinderen alles over eieren en de dieren die uit een ei komen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Auditief geheugen, Drama, Kunstzinnige vorming, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Ruimtelijk inzicht, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Vormen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

76

Uitgeverij prentenboek

Memphis Belle

2 beoordelingen voor Van ei tot kip

 1. Dieke (geverifieerde eigenaar)

  Via een vader van een leerling kregen we een broedmachine in de klas. Hoe leuk is het dan als je er gelijk een project van de Kleuteruniversiteit aan kan koppelen? Het project is gebaseerd op het boek ‘Kom uit het ei kleintje’.
  We hebben de aftelkalender gebruikt om te kijken hoelang het nog zou duren voordat de kuikentjes uit het ei zouden komen. Ook hebben we de cyclus besproken en de kinderen hebben de kaartje op goede volgorde gelegd en opgeplakt. De oudste kinderen hebben achter de kaartjes de woordjes gestempeld.
  We hebben eieren nader bekeken en ontdekt dat ze eerst zacht van binnen zijn, maar als je ze kookt of bakt, worden ze hard, in tegenstelling tot groentes of pasta.
  Ook hebben we gekeken welke dieren er ook uit een ei komen.
  En wat een feest was het toen er na 21 dagen kuikentjes uit het ei kropen!

 2. Vera Rodts (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb dit verhaal gebruikt in mijn 2de kleuterklas. Het leuke is dat de kleuters al weten dat het ei moet uitgebroed worden vooraleer het kuiken eruit komt. Maar met het verhaal bouw je als juf telkens weer die spanning op ‘ wat gaat de kip nu weer proberen om dat kleintje uit het ei te laten komen?’ De kleuters gaan echt mee in dit verhaal, fijne interactie. Wat de activiteiten bij het kleuterproject betreft kan ik enkel positieve opmerkingen maken; de verhaallijn reconstrueren vind ik heel tof om de kleuters zelf tot na vertellen van het verhaal te laten komen. De denkontwikkeling wordt enorm gestimuleerd; wat deed mama kip nu eerst, wat kwam daarna.. Ze moeten het verhaal goed beluisterd hebben! De rekenactiviteiten kunnen aangepast worden aan het niveau van elk kind, wat heel motiverend werkt. De activiteit waarbij visueel goed moet gekeken worden welk ei bij welk breisel past is ook zeer goed uitgewerkt. De dagen van de week worden nog eens ingeoefend, er komt fijne motoriek aan te pas en ik bekijk via prenten ook welke dieren eieren leggen om zich voort te planten, kleuters zijn daar ook altijd vol bewondering over. Kortom een project die heel wat mogelijkheden biedt en waar je alle kanten mee uit kan. ( ik belicht ook ieder jaar een ander aspect, kijken naar wat het meest aanspreekt bij mijn kleuters, en zorg er voor dat kleuters die een 2de jaar bij mij zitten/ mengklas / niet elk jaar hetzelfde moeten horen)

Een beoordeling toevoegen