Verzamelen met Kobe

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 8,95

Auteur: Merel Troost

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160023 Categorieën: ,

Beschrijving

Vandaag is het dinsdag, en dinsdag is zoektochtdag. Je kunt overal zulke mooie en fantastische dingen vinden, denkt Kobe. Hij raapt en raapt en raapt …

Verzamel samen met Kobe de meest fantastische dingen. Hij helpt je op weg door tips te geven en zo een eigen verzamelalbum te maken. Dit pakket bevat 15 activiteiten met bijlagen bij het prentenboek ‘Kobe maakt een museum’ van Ashild Kanstad Johnsen.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

80

Lesdoel

Begrippen, Cijfers, Dans en beweging, Engels, Kunstzinnige vorming, Sociaal emotioneel, Tijd, Verhalen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Merel Troost

Uitgeverij prentenboek

De Vier Windstreken

1 beoordeling voor Verzamelen met Kobe

 1. Petra (geverifieerde eigenaar)

  Met veel plezier hebben wij de afgelopen maand gewerkt met het project “Kobe maakt een museum”. Onze school heeft een natuurspeelplaats, onze kinderen vinden het geweldig om rond te dollen in het zand. Ook zoeken ze regelmatig schors, takken, eikels, kastanjes etc. Een leuk project voor ons dus!

  Onze tuin-en klusjesman had voor ons Kobe gemaakt. Heel erg mooi geworden!

  Ineens stond er op maandagochtend een pakketje in de klas, van Kobe. Wie zou Kobe zijn? (een neefje van 1 van de kinderen heet heel toevallig Kobe, dat vond hij erg leuk!)
  Daar kwamen we al snel achter! Het verzamelalbum viel ook al snel in de smaak: “We krijgen hem wel snel vol, hé juf!” En na elke activiteit: “Hebben we weer een sticker verdiend voor in het boek?”

  Zoektochtdag vonden de kinderen heel erg leuk, we zijn naar een klein bos vlakbij school gegaan. De volgende dag kwamen er een aantal kinderen met nog meer spullen voor Kobe! “Dit is voor het groepje: dingen die kunnen buigen/veertjes”.

  De opdracht Gids in het museum vonden ze erg leuk! Heerlijk bewegen!

  Als extra activiteit hebben we van de spulletjes die niet in het bos horen kunst gemaakt, net als Kobe aan het einde van het boek. Deze zijn erg leuk geworden en wil ik zeker als tip geven! Wij gebruikten daarvoor kartonnen vierkantjes, die ze mochten versieren met kurk, schelpen, pasta, knopen, kralen, rietjes, bierdopjes, spijkertjes etc. Daarna nog verven en… Het lijkt wel kunst!

  Wellicht was een les over recyclen ook leuk geweest.

  Het diploma behorende bij de afsluitende les “Bedankt Kobe” vonden de kinderen helemaal fantastisch!

  Voor ons was dit project een opstap naar ons Kunst thema waar we nu aan werken.

  Al met al een leuk project dat erg leeft onder de kinderen!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…