Vriendschap – peuterproject

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 8,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180022 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Gonnie is een gansje. Een klein, geel gansje met rode lievelingslaarsjes en héél veel vriendjes.

Maak kennis met Gonnie en haar vriendjes. De activiteiten in dit pakket zijn geschreven bij het boek ‘Gonnie & vriendjes in ganzenpas’ van Olivier Dunrea. Te gebruiken op de peuterspeelzaal, in de eerste kleuterklas, het asielzoekerscentrum of op het kinderdagverblijf.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief, Auditief geheugen, Begrippen, Kleuren, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Sociaal emotioneel, Tellen, Visueel geheugen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

49

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

2 beoordelingen voor Vriendschap – peuterproject

 1. rebekka.hoekstra (geverifieerde eigenaar)

  Ik mis een rooster/planning bij dit project. Waarschijnlijk omdat dit een peuterproject is? Wij bieden hem aan in onze kleuterklas van de azc school.

 2. Susanne Zoutewelle (geverifieerde eigenaar)

  Wij zijn dit schooljaar gestart met het Peuterproject ‘Vriendschap’. Dit om elkaar in de nieuwe klas beter te leren kennen. Met wij bedoel ik de kinderen van de SO Startgroep (ZMLK onderwijs).

  Tijdens de startactiviteit hebben we kennis gemaakt met Gonnie en zijn vriendjes. Het waggelen door het lokaal was een leuke opening. Een aantal kinderen kon al meteen benoemen dat een gans zwemvliezen heeft, voor andere kinderen was dit nog een beetje te moeilijk.

  Het boek was voor de kinderen ook helemaal geweldig. Die flapjes open en dicht doen en kijken wie of wat erachter verstopt zat, zorgde ervoor dat we tijdens het lezen van het verhaal heel interactief bezig waren. In de klas hadden wij zelf al een Gonnie knuffel en die kreeg samen met het boek een centrale plek. Wanneer de kinderen een boekje mochten lezen pakte ze vaak naar het boek en gebruikte/speelde samen Gonnie het verhaaltje na.

  Coöperatieve werkvormen zijn voor onze leerlingen soms lastig, maar binnen dit project is het ons gelukt om mix en koppel uit te voeren. Wat waren de kinderen enthousiast toen het was gelukt. De juffen natuurlijk ook!

  De doelen die verwerkt zijn in het peuterproject sluiten prima aan bij de ZML doelen waar wij met de leerlingen aan werken. Woordenschat, tellen en het benoemen van de kleuren kunnen binnen dit project een centrale plek innemen.

  Het onderwerp vriendschap werd steeds duidelijker voor de leerlingen. Ze konden precies vertellen wie de vriendjes van Gonnie waren, hoeveel het er waren en welke kleuren er bij hoorden, maar ook wat vriendjes zijn en hoe je tegen vriendjes moet doen.

  Wat ons betreft een aanrader om met dit thema aan de slag te gaan!

Een beoordeling toevoegen