Winter – Wilde dieren in de sneeuw

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180046 Categorieën: , ,

Beschrijving

Maak kennis met de leukste wilde dieren in de sneeuw.

Dit sfeervolle winterproject met als thema ‘wilde dieren in de sneeuw’ is elke winter te gebruiken, ook als er geen sneeuw ligt. Het project bevat volop activiteiten en suggesties voor de hoeken aan de hand van het boek ‘Wilde dieren in de sneeuw‘ dat samengesteld is door Marja Baeten en het WNF, met illustraties van Gertie Jaquet. Met dit project kun je drie tot vier weken aan de slag.

Enkele activiteiten in dit project komen overeen met activiteiten uit het eerder verschenen project winter – ijsberen en pinguins. Aangezien het prentenboek bij dat project niet meer leverbaar is, is dit nieuwe alternatief ontwikkeld. ‘Wilde dieren in de sneeuw’ heeft zeker genoeg nieuwe activiteiten en is niet per sé een vervanging van het vorige project.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Drama, Hakken plakken, Klanken, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Motoriek, Muziek, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Schrijven, Tellen, Tijd, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

137

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Winter – Wilde dieren in de sneeuw

  1. Linda Mooijekind (geverifieerde eigenaar)

    Wat een heerlijk project was dit om te doen na de kerstvakantie! Winter is altijd lastig om over te werken, omdat je in Nederland niet weet of het wel echt winter wordt. Dit project is prima om te doen zonder het winterse weer.
    Het is geen bekend prentenboek waar dit project om draait, maar een even zo goed geweldig boek! Het is een informatief boek, gecombineerd met verhalen over de dieren. Ik vond het zelf al enorm interessant, omdat ik ook nog veel dingen over dieren niet wist. Dat vertelde ik dan ook de kinderen en dat vonden zij op hun beurt natuurlijk ook weer heel interessant.

    In dit project zitten rondom de verhalen en informatie allerlei lessen, zoals je van Kleuteruniversiteit gewend bent: taalactiviteiten (bijvoorbeeld: de letter p als beginklank kunnen noemen, weten dat woorden uit losse klanken bestaan, auditief geheugen trainen, woordenschatoefeningen) rekenactiviteiten (bijvoorbeeld: temperaturen aflezen, matrix aflezen en invullen, tellen, begrippen als meer – minder- evenveel) een natuur en techniek les (smeltend ijs) suggesties voor hoeken, motorische oefeningen en een muziekles. Een alomvattend, zeer succesvol project dus!

Een beoordeling toevoegen