We hebben er een geitje bij – kleuterproject

Waardering 3.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

SKU: KU20150092 Categorieën: , , ,

Mik gaat naar de kinderboerderij. Ze hebben er een geitje bij.

Dit pakket bevat 14 reken- en taalactiviteiten bij het boek ‘We hebben er een geitje bij!’ van Marjet Huiberts en Iris Deppe. Bij de activiteiten komt er elke keer wat bij, net als het geitje op de kinderboerderij!

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

, , , , , , , , , , ,

,

Gottmer

2 beoordelingen voor We hebben er een geitje bij – kleuterproject

Wij hebben het project gekocht voor de kleuterbouw bij ons op school. Vorig jaar hebben we gewerkt met het project bij ‘ boer boris’ en dat beviel erg goed! Dit project is ook weer zo mooi. Past perfect bij het boek en is dus super actueel tijdens de voorleesdagen. De kinderen vinden het ook erg leuk om de activiteiten te doen. Af en toe echter zijn er wel dingen die niet helemaal duidelijk zijn, zoals ze dat in andere projecten wel zijn. Wij misten bijvoorbeeld heel erg de inhoudopgave en zo’n handig schema waar in staat welke activiteit wanneer gedaan kan worden.

(geverifieerde eigenaar)

Na het project ‘de boerderij’ hebben we dit project ook nog gedaan. En het leuke was: Ook andere kleuterklassen en peuterspeelzalen deden mee, omdat van dit pakket ook een peutervariant beschikbaar is! Door de gezamenlijke afsluiting werd de samenwerking versterkt en de kinderen vonden het prachtig om met z’n allen het lied van het geitje te zingen. Na afloop hebben we, net als in het project, gezellig beschuit met muisjes gegeten! Heel gezellig en een mooie gelegenheid om eens over dat gebruik na te praten!

In dit project komen veel (kinderboerderij)dieren naar voren, met hun jong en het geluid dat ze maken. Voor ons was dat iets minder geschikt, omdat wij al even over de boerderij bezig waren, we hadden het één en ander al behandeld. Verder vind ik het boek en het project meer geschikt voor groep 1 dan groep 2, voor een goede groep 2 kan dit project toch wat te makkelijk zijn. Wel zijn er veelzijdige activiteiten, zoals tellen, ruimtelijke begrippen, woordenschat, bouwen, zinnen maken en een verhaal naspelen. Vooral dat laatste is erg leuk om te doen met de kinderen!

Het project erg leuk om in te zetten in de lente.