Nippertje – een project over tijd

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Auteur: Bianca Antonissen

SKU: KU20150001 Categorieën: ,

“Opschieten, Nippertje!”
Dat moet mama vaak zeggen.
Nippertje heeft zelf helemaal geen haast.

Dit project bevat 20 activiteiten over het begrip ‘tijd’, geschreven aan de hand van het prentenboek ‘Nippertje’ van Rian Visser en Noëlle Smit.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

, , , , , , , , , , , ,

Gottmer

2 beoordelingen voor Nippertje – een project over tijd

(geverifieerde eigenaar)

Wat een leuk project zit er ‘vast’ aan het boek ‘Nippertje’.

De kinderen in de klas vinden het boek helemaal geweldig en zijn enthousiast aan de slag gegaan met opdrachten die bij dit project zitten. Zo is er in de klas een tafel met allemaal verschillende soorten klokken en horloges ontstaan en hebben een aantal kinderen helemaal zelfstandig een verteltafel gemaakt. Wat leuk om die betrokkenheid en creativiteit te zien.

Als extra aanvulling heb ik, uit de techniektorens, een doos met tandwielen gepakt en n.a.v. het lesje over verschillende vervoersmiddelen en hun snelheid heb ik het boek ‘Gewonnen’ van Ruth Wielockx voorgelezen. Dit sloot mooi aan op de activiteiten uit het project.

De knutselopdrachten hebben wij niet gemaakt in de klas, in de herfst hebben wij namelijk ook gewerkt over egels, maar vooral de taal en rekenactiviteiten zaten goed in elkaar. Leuke verschillende en vooral verrassende activiteiten.

Al met al, dit project was een succes en past mooi in een rustige maand zoals januari, waarin je rustig weer wil opstarten na de vakantie.

(geverifieerde eigenaar)

Nippertje, vind ik sowieso al een erg leuk boek! Leuk verhaal en mooie tekeningen.
    Super leuk dat hier een project van de Kleuteruniversiteit bij is gemaakt.

Het boek gaat over het onderwerp ‘tijd’ en met de activiteiten van de Kleuteruniversiteit leren de kinderen de verschillende begrippen die bij tijd horen, zoals een klok, een horloge, wijzers, maar ook woorden zoals ‘opschieten’, ‘op tijd’ en ‘te laat’.

De kinderen leren dagdelen te onderscheiden, zoals ochtend, middag, avond en nacht en welke activiteiten daarbij horen. Daarnaast leren ze dat je tijd kunt meten. Dat iets kort of juist lang kan duren.

Een aanrader wanneer je met de kleuters aan de slag wilt met het onderwerp ‘tijd’. Het is een project die gedurende het hele jaar wel ingezet kan worden, alhoewel ik het een leuk project vind tijdens de herfst in verband met het egeltje.