Winter: ijsberen en pinguins

(2 klantbeoordelingen)

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

SKU: KU20150099 Categorieën: , ,

Hallo, ik ben Vicks! Maak kennis met mij en mijn vriendjes die ver weg op de Noordpool wonen.

Dit sfeervolle winterproject met als thema ‘De Noord- en de Zuidpool’ is elke winter te gebruiken, ook als er geen sneeuw ligt! Het project bevat volop activiteiten en suggesties voor de hoeken aan de hand van de boeken Willewete ‘De Noordpool en de Zuidpool’ van Pierre Winters en Margot Senden en ‘Vicks’ van Mack.

15/1/2017 Het bijbehorende boek Willewete ‘De Noordpool en de Zuidpool’ is momenteel uitverkocht bij boekwinkels en pas weer in april 2017 beschikbaar!

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

,

Clavis

2 beoordelingen voor Winter: ijsberen en pinguins

1. 5 van 5

(geverifieerde eigenaar)

Wat een ontzettend leuk en uitgebreid pakket. Vooraf heb ik de planning van alle activiteiten eens goed bekeken en aangepast aan ons eigen schema. Het project bestaat uit taalactiviteiten, rekenactiviteiten, spel en beweging, muziekactiviteiten en suggesties voor de hoeken. De diversiteit aan activiteiten vond ik erg fijn. Muziek (naast het zingen van liedjes) schiet er bij mij af en toe bij in. Dankzij dit project zijn we in de klas weer bezig geweest met de instrumenten en deze zal ik zeker vaker tevoorschijn toveren.
    Na de startactiviteit waarbij de kinderen een Eskimo voor een iglo aan troffen in de klas waren ze direct enthousiast en dit zijn ze gedurende de vier weken dat ik het project heb uitgevoerd gebleven. De betrokkenheid was enorm groot, met name toen ijsbeertje Vicks om de hoek kwam kijken. Het prentenboek met de foto’s van de echte Vicks vonden zij erg interessant. Veel van de activiteiten zijn verbonden aan een bladzijde uit het prentenboek. Tijdens deze activiteiten pakte ik ons knuffeltjes van Vicks erbij en de kinderen deden ontzettend goed mee.
    Bij sommige activiteiten wordt aangegeven hoe je kan differentiëren en waar je naar kan kijken bij je observatie. Bij de activiteiten kan je mede door middel van de bijlagen (woordkaarten of andere kaarten) ook mooi gebruik maken van coöperatieve werkvormen.

Op school hebben wij in deze periode bezoek gehad van de inspectie. Tijdens het bezoek in de klas heb ik één van de activiteiten gedaan uit het project en hier een coöperatieve werkvormen aangekoppeld. De inspecteur was enthousiast, maar nog belangrijker: de kinderen waren wederom erg enthousiast en betrokken.

Kortom, een ontzettend leuk project. Goed te gebruiken in een zachte winter als deze winter.

2. 4 van 5

(geverifieerde eigenaar)

Bij aanschaf van dit project, wisten we niet welke doelen er aan bod zouden komen.
    In verband met onze planning in Inzichtelijk (dat per maand doelen aangeeft), was dit wat lastig. Na aanschaf bleek dat er weinig overeenkomsten waren in de periode waar we dit thema planden.
    Met wat kunst en vliegwerk, hebben toch veel uit dit project kunnen doen.

Het pakket is erg uitgebreid en de materialen bieden veel mogelijkheden om ook buiten de beschreven lessen en opdrachten mee te werken.
    De kinderen waren ontzettend enthousiast en betrokken. Het was erg leuk om een keer met een ander soort boek te werken als uitgangspunt voor een thema.
    De kinderen kwamen zelf al snel met prentenboeken die bij het thema pasten.

Favoriete activiteiten waren: Praten met behulp van de ontdekkaartjes en het seriëren met de ijsbergen en ijsberen.

Er is veel geknutseld, getekend en gebouwd rondom het thema en de kinderen vonden het erg jammer toen het thema “afgelopen” was.

Dit thema is een aanrader voor alle groepen die eens wat anders willen dan het “standaard” thema Winter, en toch over winter willen werken.
    Het heeft een totaal andere invalshoek, maar biedt de ruimte om het te hebben over winterse zaken.

Verbeterpunt: Het iets lamineervriendelijker maken van de pagina’s met materialen die gelamineerd kunnen worden. Er passen nu vaak nèt niet meerdere kaartjes naast elkaar in een vel, waardoor je veel knipafval hebt wat niet nog ergens anders voor te gebruiken is.