Daan in de ruimte

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150034 Categorieën: ,

Beschrijving

Voor zijn verjaardag krijgt Daan een astronautenpak. Hij vraagt aan zijn vader om een raket te bouwen. Dat kan papa niet, maar hij neemt hem wel mee naar het ruimtevaartmuseum.

Ga je mee met Daan de ruimte in? Klim in de raket, tel af van 10 naar 0 en maak een ruimtereis. Vergeet je ruimtekaart niet! Deze leidt je langs de twaalf kringactiviteiten bij het boek ‘Daan in de ruimte’.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

47

Lesdoel

Hakken plakken, Klanken, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Kluitman

1 beoordeling voor Daan in de ruimte

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Ben jij klaar voor vertrek? Dit project zorgt voor een enorme betrokkenheid in je hele klas. Het thema past helemaal in de belevingswereld van de kinderen. In mijn jongensklas is de ruimte altijd al een ‘hot’ item, dit project sluit hier helemaal bij aan. Het boek Daan in de ruimte is een leuk en aantrekkelijk boek voor kleuters. De opening van het project met de bijzondere steen die je hebt gevonden in je tuin wekt gelijk de interesse van de kinderen. Daarna heb ik het boek voorgelezen en ook nu waren de kinderen heel erg betrokken. Doordat de kinderen op de ruimtekaart kunnen bijhouden hoeveel lessen ze al hebben gehad bouw je de spanning op naar het einde van het project. De lessen staan in een vaste volgorde in het project maar ik heb een andere volgorde aangehouden en dit kon zonder veel aanpassingen. Het thema bevat verschillende leuke en zinvolle taal en rekenactiviteiten. Ook is er een motorische activiteit voor in de gymzaal waar de kinderen allemaal ruimte opdrachten uitvoeren! De taalactiviteit waarbij de kinderen woorden in klankgroepen gingen verdelen en deze vervolgens in een “raket(ballon)” de lucht in gingen schieten vonden ze heel erg spannend en leuk maar dit was net als alle lessen in dit project ook een hele zinvolle les met doelen die je regelmatig herhaald in een kleuterklas. Super leuk om op een hele andere manier aan de doelen te werken! Er staan in de lesbeschrijvingen weinig differentiatie mogelijkheden beschreven maar deze kon ik er zelf makkelijk bij verzinnen. Je hebt voor dit project regelmatig materialen nodig maar het zijn veel materialen die iedere kleuterleerkracht vast wel ergens in een doos heeft liggen en anders kun je ook altijd de kaartjes uit de bijlage gebruiken. Een super leerzaam en gaaf project! Zeker doen.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…