De beer en de piano

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer, Els van Dijck en Jeroen Schipper

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170063 Categorieën: ,

Beschrijving

Op een dag vindt een beer een piano in het woud. Na een tijdje speelt hij de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en wordt wereldberoemd. Ga jij met hem mee?

In dit project vind je vierentwintig reken- en taalactiviteiten, een les Engels, een creatieve activiteit en suggesties voor muziek, dans en beweging bij het boek De beer en de piano van David Litchfield. Dit lespakket bevat ook twee originele liedjes van Jeroen Schipper in MP3 formaat.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck, Jeroen Schipper

Lesdoel

Auditief, Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Dans en beweging, Engels, Hakken plakken, Klanken, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Letters, Muziek, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sociaal emotioneel, Tellen, Tijd, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Aantal pagina's

66

Uitgeverij prentenboek

De Vier Windstreken

2 beoordelingen voor De beer en de piano

 1. Nathalie Vermeule (geverifieerde eigenaar)

  De beer en de piano is een project dat gaat over muziek. Het gaat over een beer die op een dag een piano in het woud vindt. Na een tijdje speelt hij met die piano de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en hij wordt wereldberoemd. De kinderen worden aan Beers hand meegenomen door het bos naar de stad. We luisteren onder andere naar pianomuziek, ontwikkelen ritmegevoel, kijken naar de emoties van beer, maken van losse klanken woorden door op de piano te spelen, tellen bloemen voor beer en nog veel meer. De kinderen leren door dit project enorm veel nieuwe woorden zoals orkest, dirigent, cello, harp, viool, contrabas en nog veel meer.
  In dit project zitten heel veel mooie lessen, ook met gebruik van muziek. Het zijn geweldige liedjes die de kinderen snel mee kunnen zingen.

  Een geweldige les is zeker de les met de website kiesjeinstrument.nl. De kinderen en ik waren enorm enthousiast over deze website. Je kunt namelijk naar veel instrumenten luisteren en als je het digibord uit hebt staan kunnen de kinderen raden. Als je op het instrument klikt leer je ook meer informatie over dit instrument.

  De les dag in dag uit is erg leerzaam en leuk. De kinderen zijn allemaal bij de les betrokken doordat je gebruik maakt van knijpkaarten en knijpers. De kinderen bij mij in de klas waren dit al gewend door met sprongen vooruit. De kinderen leren veel over de 4 seizoenen door the 4 seasons van vivaldi.

  Daarnaast was voor mij een eye opener dat de kinderen enorm rustig worden van piano muziek. Ze luisterden goed naar de muziek en ‘zweven’ mee op de muziek met hun ogen dicht. Erg gaaf om te zien!

  Wij hebben langere tijd over dit project gewerkt en hebben er nog andere lessen en werkjes bijgevoegd. Voor de muziek staat er als tip dat je gebruik kunt maken van spotify. De meeste muziek staat ook op YouTube, mocht je geen spotify hebben.

  Quote: Bij een les gaat het over het muziekspel van Beer. Alle mensen krijgen een brok in hun keel van de muziek. Een meisje uit de klas zegt; juf ik krijg ook een brok in m’n keel, het is zo mooi!

 2. Thera Tiebosch

  Genoten van dit project!
  De muziek, de rust die het gaf in de klas, de liedjes die er bij horen, de betrokkenheid van de kinderen…. Kortom een project dat ik iedereen kan maar ook ga aanraden.

Een beoordeling toevoegen