De fiets – plusproject

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 9,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20160054 Categorieën: , ,

Beschrijving

Met het plusproject ‘De fiets’ leren de kinderen van alles over fietsen, terwijl ze zelf een fietsenwinkel opzetten. De activiteiten zijn bedacht aan de hand van de Taxonomie van Bloom en beslaan meerdere vakgebieden.

Dit is een lespakket bij het boek ‘Willewete De fiets’ van Lucas Arnoldussen en Mark Janssen. Het boek en dit pakket sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kinderen.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Aantal pagina's

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor De fiets – plusproject

 1. Waardering 4 uit 5

  Fabine (geverifieerde eigenaar)

  Dit project heb ik uitgevoerd met een klein groepje kinderen uit groep 2. We hebben niet het hele project uitgevoerd omdat we geen tijd hadden om met het plusgroepje elke dat een tijdje apart te zitten. Dat was niet erg, ik heb er onderdelen uitgezocht die aansloten bij deze kinderen. De kinderen hebben met grote interesse het boek meegelezen! De geschiedenis van de fiets vonden ze erg interessant en het hoogtepunt was toch wel dat we buiten gingen uitproberen of fietsen met grotere wielen ook echt sneller gaan dan fietsen met kleinere wielen! Heel leerzaam. Het fijne aan dit project is dat het zo praktisch is. Sommige onderdelen waren ook goed buiten uit te voeren (met een paar fietsen), zodat ik met de kinderen aan het werk kon terwijl de rest van de klas buiten speelde.

  Sommige opdrachten waren toch wel lastig voor deze kinderen, vooral de ‘bedenk’-opdrachten. Er wordt verschillende keren een beroep gedaan op de creativiteit van de kinderen, en ik had toch wel wat kinderen die daar moeite mee hadden. Wel heel goed om daar mee te oefenen!

 2. Waardering 5 uit 5

  Maaike (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb met dit project gewerkt in groep 3. Het is een thema wat aansluit bij de beleving van kinderen waar ze goed over kunnen nadenken. Alle kinderen hebben wel eens op een fiets gezeten. Je merkt de verwondering als je ze uitdaagt om hierover na te denken. Zo kijk je in dit project naar de verschillende soorten fietsen die er zijn. Veel wisten de kinderen wel op te noemen en zo leerden ze ook weer van elkaar. Vervolgens kijk je naar de geschiedenis van de fiets, hoe zagen de eerst fietsen eruit. Je bekijkt ook het technische aspect, wat is handig aan een fiets? De leerlingen worden bijvoorbeeld ook uitgedaagd om de fiets van de toekomst te ontwerpen.
  Kortom een leerzaam project wat de kinderen zeker aanspreekt, ook heel geschikt om thematisch mee te werken. Zo kun je in de klas een fietsenwinkel maken waar kinderen ook verschillende activiteiten kunnen herhalen/uitdiepen.

Een beoordeling toevoegen