Dino’s bestaan niet

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 6,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170060 Categorieën: ,

Beschrijving

Tim heeft een plan. Hij wil een dinosaurus vangen. En niet zomaar een. Nee! Een reuzendino!

Ga mee op dinosaurusjacht! In dit project vind je twaalf reken- en taalactiviteiten en extra suggesties bij het boek ‘Dino’s bestaan niet’ van Mark Janssen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Drama, Hakken plakken, Klanken, Letters, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Visueel geheugen, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

45

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

1 beoordeling voor Dino’s bestaan niet

  1. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

    Wow, wow, wow, ik heb geloof ik een nieuw favoriet project…. Het thema ‘dino’s’ is voor veel kleuters al een favoriet thema en met dit project kan het thema helemaal niet meer stuk. Het project hoort bij het fantastische prentenboek ‘Dino’s bestaan niet!’. Het boek ziet er heel aantrekkelijk en spannend uit en heeft prachtige uitklapplaten (tip: leg wel even aan de kleuters uit, hoe ze de platen weer voorzichtig terugklappen). Ik was vooraf bang, dat jongste kleuters het boek misschien eng zouden vinden, maar dit is helemaal niet waar. Zowel oudste als jongste kleuters, zowel jongens als meisjes vonden dit een heerlijk boek.

    Het project begint met een hele spannende startactiviteit. Zoek je zaklamp maar alvast op, want die heb je zeker nodig. Je gaat samen met je groep op dinojacht.

    Het allerleukste vonden de kinderen uit mijn groep de grote kaart, een soort plattegrond, waarop een weg is getekend. Als een activiteit goed is uitgevoerd, dan verdienen de kinderen een sticker voor op de kaart. Dit werkt ontzettend motiverend en de kaart had ook een centrale plek in de klas. Voor jonge kinderen geeft de kaart ook veel houvast; iedere keer na een les volgt weer hetzelfde ritueel van een sticker plakken op de kaart. Je kunt echt niet vergeten om een sticker te plakken; de kinderen herinneren je er wel aan.

    Veel lessen zijn ook geschikt om in kleine groepjes uit te voeren, waardoor de kinderen veel samenwerken en praten over de activiteiten. Er is een zeer gevarieerd aanbod in taal- en rekenlessen. Een echte aanrader voor iedere kleutergroep op ieder moment van het schooljaar. De kinderen vonden het jammer, dat het project was afgelopen. En ik eigenlijk ook wel….

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…