Een nieuw schooljaar pakket 4

Auteurs: Anke van Boxmeer, Els van Dijck en Jeroen Schipper

Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180020 Categorieën: ,

Hoera, we gaan naar school!

Start het schooljaar goed met dit pakket. Het pakket bevat reken- en taalactiviteiten, creatieve opdrachten, een lied van Jeroen Schipper in MP3 formaat (dit is hetzelfde liedje als het schoolliedje) en gezellige spellen om met de hele groep te doen. De activiteiten zijn geschreven bij het boek ‘Willewete Naar school’ van Jozua Douglas, Juf Maike en Hiky Helmantel.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Anke van Boxmeer, Els van Dijck, Jeroen Schipper

Auditief geheugen, Filosoferen, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Muziek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Samenleving en maatschappij, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Visueel geheugen, Waarneming

Lespakket, Lied

Clavis

2 beoordelingen voor Een nieuw schooljaar pakket 4

1. Marissa (geverifieerde eigenaar)

Ik gebruik de ‘nieuwe schooljaar’-pakketten graag.
    Het is ideaal om in te zetten tijdens de zogenaamde Gouden Weken, waarin je je klassenmanagement goed wil wegzetten en een sfeervolle groep wil creëren.

Dit pakket werkt aan de hand van het informatieve prentenboek Willewete.
    Het geeft een goede houvast om afspraken te maken, alle hoeken te bespreken, afspraken rondom het naar de wc gaan etc. Ook wordt er verteld hoe het was om vroeger naar school te gaan en kun je met de kinderen in gesprek wat de verschillen zijn en hoe ze het vinden om naar school te gaan.

Vind je het leuker om te werken met een gewoon prentenboek is pakket 3 een echte aanrader.

2. Caroline Scheppink (geverifieerde eigenaar)

Pakket 4 – een nieuw schooljaar is een erg leuk project om mee te beginnen! In dit project komen er activiteiten aan bod die op veel verschillende aspecten van de kleuterklas betrekking hebben: speelgoeddag, jas ophangen, fruit eten, spelen, gym, de hoeken.

In dit project leren de kinderen spelenderwijs van alles over hun nieuwe klas. Zo wordt er bijvoorbeeld het fruit geteld en in een staafdiagram weggezet. Er zitten ook een heel aantal samen-activiteiten die een positieve uitwerking hebben op de groep!

Mijn kleuters waren vooral dol op het liedje dat bij dit project hoort: ” ’t Is tijd om weer naar school te gaan!’

Een aanrader om dit project te kiezen voor het begin van het schooljaar.